B. Király Györgyi: A Gynevac tündöklése és bukása? • Hetedhéthatár

Emberi tényező

B. Király Györgyi: A Gynevac tündöklése és bukása?

B. Király Györgyi, a neves tévériporternő és újságíró újabb könyvének bemutatóját tartották 2017. október 10-én Budapesten. Boldogan gügyögött egy baba is a könyvbemutatón, ő édesanyja többéves gyermek utáni küzdelme után a Gynevac vakcina segítségével született. Barátokat, érdeklődőket, újságírókat, és a Gynevac-bébit is köszöntötte Bulla Bianka, a rendezvény háziasszonya, aki először B. Király Györgyit szólította meg.

Nyugat-Európában a párkapcsolatok 15 százaléka meddő, Magyarországon ez a szám: 20 %! Ilyen statisztikai adatok mellett valódi hungarikum a Gynevac vakcina, ami valóságon mentőöv lenne a meddő párok számára, és lendíthetne a demográfiai helyzeten! – kezdte a riportkötet szerzője.

A 81 esztendős Lázár Erika – a könyv főszereplője – folytatta: 43 esztendeje bizonygatja, nemcsak szóban, hogy a Gynevac hatásos, és nagyszerű eredményeket lehet elérni vele a meddőség és a koraszülés elleni harcban. A ma is aktívan dolgozó szülész-nőgyógyász hosszú éveken át dolgozott a Kossuth díjas feltaláló Újhelyi Károllyal, több mint 10000 Gynevac-bébi fogantatásában segített. Ma is azért küzd, hogy egyszer valamikor ne csak orvostörténeti emlék, hanem ismét vakcina lehessen a Gynevac.

Míg a szakma régebben elutasította a vakcinát, ma egyre több szakember áll mellé, és számol be a pozitív hatásairól, így a könyvben megszólal a Semmelweis Egyetem, II. Női Klinikájának igazgatója, Ács Nándor, de Bártfai György és Rigó János professzorok is.

Für Anikó színésznő szintén Gynevac-párti – neki is segített a vakcina – ezért vállalta el a Lázár Erika vezette „A család boldogságáért alapítvány” kuratóriumának tagságát. A színésznő Semmelweis történetéhez hasonlította a Gynevac történetét. Ott a kézmosás hiányába haltak bele az anyák, itt meg nem kapnak segítséget, pedig kaphatnának.

„Mindenkinek azzal kell foglalkoznia, amihez ért” – összegezte a Gynevac-sztori tanulságát a szerző, B. Király Györgyi újságíró. Szerinte azért nem gyógyszer ma a Gynevac, azért nem használhatják a gyerekre vágyó meddő házaspárok, és a koraszülést elkerülni óhajtó kismamák a vakcinát, mert annak idején olyanok kezdték el a gyógyszergyártást – egy vidéki polgármester, egy gyerekorvos, az idős feltaláló dr. Újhelyi Károly professzor és a könyv főszereplője, dr. Lázár Erika szülész- nőgyógyász – akik a saját szakmájukhoz értettek ugyan, de a gyógyszergyártás olyan messze volt tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet egyszer már törzskönyvezte a védőoltást, sőt az uniós csatlakozás után évekig oltottak vele. Azért vonták ki a forgalomból, mert bár a pénz egy svájci cégtől rendelkezésre állt, nem sikerült elvégezni az engedély meghosszabbításához szükséges vizsgálatokat. Igazi keserédes magyar történet, jó szándékról, innovációról, és a nyomában járó pénzéhségről is.

Ezt erősítette meg a könyvbemutatón megjelent Péterfia Éva, a Vakcina Kft. mára leváltott ügyvezető igazgatója, aki azt is elárulta, hogy a lactobacillus törzseket a Debreceni Rendőrkapitányság foglalta le, tehát még az országban vannak.

Még szabad a gazda, még megvehetné egy gyógyszercég az évek során megváltozott tulajdonosoktól, hogy egy igazi nemzeti kincs, egy hungarikum Magyarországon maradhasson, és elsősorban a magyar kismamáknak segíthessen.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS