A Kárpát-medence fiatal közgazdászai tanácskoztak Kecskeméten • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A Kárpát-medence fiatal közgazdászai tanácskoztak Kecskeméten

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 2017. október 27-28-án a Neumann János Egyetemen rendezte meg a VII. Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóját. A konferencia egyúttal a XXXVII. FIKOT (Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója) is volt. A pénteken kezdődött tanácskozásra Magyarországról és a környező országok magyarlakta területeiről: Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból egyaránt érkeztek résztvevők.

Az idei, a Romániai, a Szlovákiai és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaságokkal együttműködésben megszervezett konferencia központi témáját a versenyképesség – a Kárpát-medencei térség versenyképessége – adta. A konferencia október 27-én, pénteken 14 órától egy nyitó plenáris üléssel kezdődött a Neumann János Egyetemen.

A mintegy félszáz közgazdász hallgató és doktorandusz előtt a rendezvényen Hegedüs Éva, az MKT főtitkára, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja, az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, és Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tartott előadást.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS