Karácsonyi bélyeg - 2017 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Karácsonyi bélyeg – 2017

A Magyar Posta a 2017-es karácsonyi ünnepeket forgalmi bélyeg kiadásával köszönti. A jókívánságok postára adásához használható újdonság – a tavalyi évhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelenik. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben, aranyszínű fólia felhasználásával készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen angyal, a borítékon karácsonyfa, az alkalmi bélyegzőben pedig csengettyű motívuma látható egységes ornamentikus stílusban. Az újdonságot 2016 után idén is Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta. A kiadványok november 3-tól kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

Karácsonykor ünnepli a keresztény világ Jézus Krisztus születését és azt az örömhírt, hogy az ember újra otthon érezheti magát abban a világban, amelyet Isten megjelenésével megszentelt. A bélyeg stílusa, a választott szín és motívumok ezt az örömhírt fejezik ki, melyet a kiadvány megvásárlásával, használatával, gyűjtésével és ajándékozásával mindenki megoszthat szeretteivel, barátaival és ismerőseivel.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen elhelyezett képi elemek, a különlegesen illusztrált vonalkód és az ünnepi feliratok teszik még érdekesebbé, melyek egy része a kisívhez kapcsolódó ívszélen is megtalálható. A bélyegek ívből való kivételét a nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti. Az 5 bélyeget tartalmazó speciális kisíven a bélyegképek grafikái egybefüggő, ismétlődő egységet alkotnak.

A kisív esetében a flexo nyomdai eljárást most első alkalommal ötvözték aranyfólia nyomtatással, aminek további érdekessége, hogy a hordozófelület hátoldalán magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi jókívánságok olvashatók. A hátoldali magyar és idegen nyelvű jókívánságok sorrendjét tekintve négyféle kisívváltozat létezik. Az alkalmi boríték hátoldalán használt vonalkód szintén az ünnep jegyében készült.

Advent és karácsony idején, 2017. december 3-26. között, idén is lehetőség nyílik arra, hogy különleges karácsonyi bélyegzéssel küldjük üdvözleteinket távol élő szeretteink számára. A Karácsonyi Posta szolgáltatás valamennyi postán igényelhető.

 

Tekintse meg Csorba Gergely animációját, amely a bélyeg motívumai alapján készült!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS