Hetedhéthatár | A teljesség felé – kortárs táncszínházi előadás Pécsett

Kultúra, művészet

A teljesség felé – kortárs táncszínházi előadás Pécsett

A „Benned a létra” – PTE Integrált Művészeti csoport fogyatékkal élő és ép egyetemi hallgatók, munkatársak közös, együtt gondolkodó, alkotó társulata Pécsett. A csoport 2016 őszén kezdte meg működését, először a képzőművészet területén, több falfestményt létrehozva. Idén ünnepli a pécsi Egyetem alapításának 650 éves jubileumát. Ennek az évfordulónak a részeként a csoport 2017 folyamán táncművészeti trilógiát hozott létre. A trilógia a pécsi Egyetem alapításának és történetének, valamint egyetemünk alumni hallgatója, Weöres Sándor Teljesség felé című művének ihletéséből született.

A nagyközönség április 26-án láthatta a kortárs táncszínházi trilógia első, Forrás és Kard című részét, majd június 18-án a második részt, Fészek és szárny címmel, végül szeptember 2-án a harmadik, Kristály című epizódot. A teljes trilógiát – Forrás és kard, Fészek és szárny, Kristály – december 9-én, a Janus Egyetemi Színházban láthatja a közönség, A teljesség felé címmel.

 

 


A tervezett program:
• 18.00 Rektori köszöntő – Dr. Bódis József, a PTE rektora
• 18:10 Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos köszöntője
• 18:20 Az előadásról néhány szóban – Hágen Zsuzsa, rendező-koreográfus
• 18:30 A teljesség felé – táncszínházi előadás
• 19:30 Stúdióbeszélgetés
• 20:00 Fogadás és kiállításmegnyitó

A táncszínházi darab előadói, alkotói:
Hadobás Lilla, Horváth Réka, Katona Kriszta, Magdali Csaba, Marta Fernandez-García, Molnár Gyöngyi Bernadett, Oltyán Dóra, Ormándi Simon, Rauschenberger Éva, Tompos Lilla
Jelmez: Gulyás Gabriella
Zene: Kopeczky Péter
Rendező-koreográfus: Hágen Zsuzsa

A program védnökei:
Dr, Bódis József rektor
Szekeres Pál fogyatékossággal élők integrációjáért felelős miniszteri biztos

Az előadás ingyenes, de a befogadható közönség kis száma miatt a szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot mindenki előzetesen jelezze a pteimcs@gmail.com e-mail címen.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A teljesség felé – kortárs táncszínházi előadás Pécsett”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com