Szeretve lenni • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Szeretve lenni

A könyv nem kerül a polcomra, ahol nem találom meg, hanem ágyam mellett tartom és időnként bele fogok olvasni. Dr. Papp István Csongor könyvében az első, ami igen ritka és magával ragadó benne, hogy egyszerűen beszél, nem magyaráz, nem okoskodik, csak tanít. De úgy, hogy észre sem venni.

Méltatását Bíró László Püspök atya a könyv hátoldalán megjelent recenziójával kezdem.

A kötet borítója

„A család az a hely, amely leginkább közvetíti az értékeket, amelyek összetartják a társadalmat erősítik annak minőségét, a társadalom helyettesíthetetlen erőforrása. A családot  nem lehet összemosni semmilyen együttélési formával. Óriási felelősségünk, hogy fiataljaink megfelelő segítséget kaphassanak ezen a téren. A házas és családi kapcsolatainkat nem szabad kiszolgáltatnunk napi munkáinknak, stresszeinknek. Nagy szükségünk van tisztánlátásra, vezetésre, világos cselekvési irányra. A kétszeresen özvegy orvos, ifjúság pszichiáter-neurológus, pszichoterapeuta, igazságügyi  orvosszakértő gazdag élettapasztalatát, irodalmi műveltségét szeretné megosztani olvasóival, hogy így szolgálja embertársai boldogságát, nemzetünk megújulását.”

Dr. Papp István Csongor 150 oldalas könyve két fejezetből egy függelékből,  60 alfejezetből áll, ezen kívül tartalmaz epilógust, köszönetnyilvánítást, idézett irodalomjegyzéket, rajzokat, verset.

A fejezetek címei:
A világ megismerése gyermekként
A házastársak, tartósan együtt élők elhidegülésének keletkezése és legyőzése

@nbsp;

A következőkben a 2014 márciusában vele készített interjú egyik kérdésére adott válaszát idézem.

Dr. Papp István Csongor

Gondolkodik-e a szerző a téma további kidolgozásán?

A válaszom igen. Most is részmunkaidőben dolgozom. Teszem azt azért, hogy friss anyagot kapjak a betegektől a következő könyvem megírásához. Az érdekel, hogy a mai felgyorsult világ negatív hatásait  hogyan tudják ellensúlyozni a szeretettel és „szakmai tudással” felvértezett párok.

Remélem, egészségem lehetővé teszi a tervem véghezvitelét. A munka közel fele már nyers formában készen áll.

Elolvasván „tudós” barátom második könyvét, amely még jobban tetszett, mint az első, javaslom, fogjon hozzá a harmadikhoz!

Dr. Papp István Csongor Pécsett született 1935-ben. Orvosi tanulmányait Pécsett végezte. Előbb gyermek szakorvos, majd gyermek- és ifjúságpszichiáter, neurológus. Dolgozott Pécsett a Gyermekklinikán, az Idegklinikán, a Pécsi Gyermekideggondozó munkatársaként, majd 1969-ben Szekszárdon megalapította a Gyermek Ideggondozó és Lélektani Tanácsadó rendelést, melynek vezető főorvosa volt nyugdíjazásáig. Igazságügyi orvosszakértői munkát jelenleg is folytat. Bírói szemléken vesz részt. Részt vesz az Orvosi Kamara Etikai Kollégiumának munkájában. Tudományos érdeklődésének középpontjában a szülési komplikációk neuropszichiátriai-pszichológiai kihatásának vizsgálata, áll. Idős kora dacára ma is aktívan dolgozik. 2011-ben jelent meg nagy sikerű Sorsod jellemed című könyve. A MOTESZ Békés Pál-díj tulajdonosa


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS