Pécs a húrokba csap • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pécs a húrokba csap

Január első hétvégéjén újra megrendezésre kerül a Made in Pécs fesztivál, a pécsi zenekarok fesztiválja. A fesztivál célja, hogy műfajtól függetlenül, professzionális körülmények között bemutatkozási lehetőséget biztosítson Pécs összes zenekarának. A kitűzött cél az elmúlt két fesztiválon teljesült: 2016-ban 89, 2017-ben 109 pécsi együttes lépett fel a rendezvényen. A koncertek a város 6 klubjában zajlanak párhuzamosan délelőtt 10 órától, a zenekarok 20 perces műsorral állnak a közönség elé. A koncerteknek helyt adó klubok a belvárosban találhatók, közel egymáshoz, így a közönség kényelmesen át tud érni az egyik helyszínről a másikra két koncert között.

A fesztivált január 5-én a Punnany Massif Akusztik műsora nyitja egyedi helyszínen, a fesztiválra hangolt díszletben, látványvilággal.

Január 6-án, a fesztivál fő napján 118 pécsi produkciót láthat a közönség. Az első koncertek délelőtt 10 órakor kezdődnek, az utolsók 23:50-kor.

A szervezők ezután minden évben vendégül látnak egy izgalmas zenei világgal rendelkező európai várost. Sokszor elhangzik, hogy Pécs a magyar Liverpool, ezért a vendégvárosok sora Liverpoollal kezdődik, ahonnan 7 friss és érdekes zenekart és 4 dj-t hívtak meg. A 2018-as Made in Pécs Fesztiválon fellép Joe Topping & Scott Poley, Vidar Norheim, a Strange Collective, a She Drew the Gun, a Chinsniffer, az Oranj Son, az a.P.A.t.T, Lauren Lo Sung, Tom Ferry, Kokiri és Adele Moss.

A koncertek végeztével új élet indul a fesztiválon. A város számtalan klubjában kezdődnek elektronikus zenei partik, melyek többsége reggel ér véget. A pécsi dj-k mellett itt is felbukkan a liverpooli vonal, hiszen 4 dj érkezik Liverpoolból, hogy színesítsék a fesztivál éjszakai programját.

A részletes programfüzet helyszínekkel, időpontokkal, fellépőkkel ide kattintva érhető el.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS