Interjú Julia Lewis Thomson írónővel • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Interjú Julia Lewis Thomson írónővel

 

Furcsa, mert 30-án lesz egy éve, hogy a Hetedhéthatár szerzője vagyok. Ez pedig nem jöhetett volna létre anélkül, ha Julia Lewis Thomson írónő nem biztat, hogy próbáljam ki magamat.
Hálám jeléül egy vele készített interjút hozok mára, amit második regénye, a Többek által elolvasása után készítettem vele.

Alexa: Hogy fogadták a Többek által-t az emberek?

Julia Lewis Thomson: Összességében pozitívan. Nagyon sok szeretetet kaptam az olvasóktól az elmúlt évben.

Alexa: Mindenképp tervezted megírni Maxim történetét vagy olvasói kérésnek engedtél?

Julia Lewis Thomson: A Többek szerint című könyvemben megjelenő történet már a Többek által megírása közben megfogalmazódott bennem, így egy percig sem volt kérdés, hogy Maxim egy különálló könyvet fog kapni.

Alexa: Hogy nézett ki a Többek szerint munkafolyamata?

Julia Lewis Thomson: Tavaly nyáron kezdtem el írni, és télen fejeztem be a kéziratot. Ezután következett a szerkesztés, a korrektúra és a tördelés, végül a borítótervezés, amely a Többek által-hoz hasonlóan izgalmasra sikeredett.

Alexa: A történet Moszkvában és Magyarországon is játszódik. Te jártál esetleg Moszkvában vagy az ottani életet, szokásokat mind egyéb forrásból szerezted?

Julia Lewis Thomson

Julia Lewis Thomson: Sajnos, Moszkvában még nem jártam, de egyszer el fogok oda jutni. Az orosz szokások az életemhez hozzátartoznak. Kárpátalján, Munkácson töltöttem a gyerekkorom nagy részét, ahol nagyon sok ukrán és orosz barátom volt, így a nyelveken kívül a szokásaik is hamar rám ragadtak.

Alexa: Maxim sok olvasó számára álompasi. Te melyik tulajdonságáért szereted leginkább?

Julia Lewis Thomson: Maximot leginkább azért szeretem, mert remek barát. Egy párkapcsolatban is nagyon sokat számít az, ha a legjobb barátunk az, akivel megosztjuk a mindennapokat.

Alexa: Milyen érzés a lövészet? Ha jól olvastam, a vőlegényednek köszönheted, hogy rátaláltál erre a hobbira.

Julia Lewis Thomson: Leírhatatlan, hogy milyen érzéseket vált ki a fegyver, amikor elsütöm. Az első lövéseknél megijedtem az erejétől, attól, ahogy visszarúgott, de ahogy fogyott a töltény egyre inkább összeszoktunk és ezáltal könnyebben tudtam arra koncentrálni, hogy célba találjak.
A vőlegényem egyszerűen fantasztikus, ahogy újabb és újabb ötletekkel tágítja a határaimat vagy csak szimplán porig rombolja az általam felépített falakat.

Alexa: Maxim melyik oldalát kedveled jobban: a harcost vagy a zenészt?

Julia Lewis Thomson: Szerintem a kettő együtt teszi őt azzá aki, így nem lehet választani a harcos és a zenész között. Zenészként is harcolt önmagával, és harcosként sem tudta megtagadni a benne lüktető zenét.

Alexa: Nastya erős női karakter, de nehéz helyzetben van a házasságában. Te mit tettél volna a helyében? Egyáltalán mit lehet tenni egy ilyen élethelyzetben?

Julia Lewis Thomson (jobbról) és Alexa

Julia Lewis Thomson: Hiszek abban, hogy a gyerekek választják a szüleiket, és abba a családba születnek le, ahol azokkal az életfeladatokkal találják majd szembe magukat, amelyeket meg kell oldaniuk.
Nastya sorsa már akkor eldőlt, amikor egy maffiafőnök lányaként a világra jött. Az édesapja mellett elsajátította annak a világnak a szabályait és elfogadta őket. Tudta, hogy egyedül védtelen és pont emiatt tisztában volt azzal is, hogy meddig mehet el és mikor kockáztathat.

Alexa: Visszatértek a korábbi szereplők, de újakat is kaptunk. Ki a legkedveltebb? Ha bárkit életre kelthetnél egy beszélgetés erejéig kit választanál?

Julia Lewis Thomson: Szása a Többek szerint legkedveltebb karaktere az olvasói visszajelzések alapján. Viszont nem tudom megmondani, hogy kivel beszélgetnék a legszívesebben, hiszen mindannyiukat én hoztam létre. Ha választanom kellene, az olyan lenne, mintha egy szülőnek kellene a gyermekei közül választani, és ez egyszerűen képtelenség.

Alexa: Mik a terveid a jövőre nézve? Lesz esetleg 3. rész? Vagy teljesen mást tervezel írni legközelebb?

Julia Lewis Thomson: Már elkezdtem írni a következő kötetet, amelynek Fecó lesz a főszereplője. Egyelőre ezt a sorozatot szeretném folytatni, de ha lesz több szabadidőm, akkor azt tervezem, hogy más történetekkel is foglalkozom.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS