Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át a Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át a Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért. Idén a püspöki konferencia jelölései alapján a testület Hajdu Noéminek, az MTVA munkatársának adományozta a Szalézi-sajtóösztöndíjat.

 

 

Veres András püspök Budapesten a díjátadón hangsúlyozta, hogy örül a népes közösségnek, amely egybegyűlt ezen az ünnepen. Elmondta, annak idején, a díj alapításánál arra gondoltak az egyházi vezetők, hogy elsődlegesen azok a fiatalok, akik a civil médiában dolgoznak, hitelesen tanúságot téve hitükről, megerősítést kapjanak, hogy Isten országát építik.

Hajdu Noémi köszönetet mondott a díjért, amelyet a Gondviselés ajándékának tekint, és szavai szerint reméli, hogy Isten e meghívás során alkalmassá teszi őt a szolgálatra, még napjaink világában is, amikor nem könnyű kereszténynek lenni.

Hajdu Noémi szerkesztő-riporter az MTVA M2 Csatornaigazgatóságán dolgozik, különböző gyerek és ifjúsági műsorokban. Emellett rendszeresen komoly részt vállal a vallási műsorok szerkesztésében is, amikor erre szükség van. Ezt a munkát pusztán felebaráti szeretetből, minden ellentételezés nélkül vállalja, így elmondható, hogy Noémi az Egyház életéről szóló műsorok készítésével segíti az evangelizációs munkát. A vallási szerkesztőség műsoraiban a hitelesen megélt kereszténységet mutatja be és ez a lelkület mutatkozik meg munkája minden területén. Megtörtént nem egyszer, hogy például betegség esetén, kérésre, azonnal vállalta a helyettesítést a forgatáson.

Hajdu Noémi az aszódi Evangélikus Gimnáziumban érettségizett 2005-ben, majd Egerben, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán tanult magyar–történelem szakon, ahol 2011-ben MA képesítést szerzett. 2013 és 2015 között járt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Közszolgálati Média Alapítvány képzésére médiaszerkesztő szakirányon. 2014-ben lett gyakornok az MTVA-nál.

Noémi szülőfalujában, Galgahévízen Mária-lányként tevékenykedik, az utóbbi években a Mária-lányok közösségének vezetője. A pasztorális bizottság aktív tagja. Galgahévízen lengyel szalvatoriánus atyák teljesítenek szolgálatot, akik felélesztették a zarándoklás hagyományát. Noémi aktívan segíti őket a gyalogos zarándoklatok szervezésében, amelyeken rendszeresen részt is vesz. Minden év júliusában Krakkóba, az Isteni Irgalmasság-bazilikába indul zarándoklat (lengyel–szlovák–magyar), augusztus elején pedig Częstochowa irányába, a Bjelsko egyházmegyei zarándoklathoz csatlakozik a magyar csapat.

(Forrás: Magyar Kurír)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS