A nem hivatalos egyesületi ranglistán első az MTK • Hetedhéthatár

Sport

A nem hivatalos egyesületi ranglistán első az MTK

Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre elnöke Budapesten az MTK stadionban tartott sajtótájékoztatón a következőket mondta: „Sok tekintetben első volt egyesületünk, a magyar szó használata a névben, az első egyesület, ami nem a „klub” szót, hanem a kör nevet alkalmazta. Az elsők között volt a klub abban is, hogy a nők egyenrangú módon sportolhattak. Az elsők között járt az egyesület, amikor a fiatal sportolók is szavazati jogot kaptak. Mi alkalmaztuk az első külföldi edzőt, és szintén elsőként nyertünk 10 bajnoki címet zsinórban.”

Szarvas István és Deutsch Tamás

Majd így folytatta: 2017-ben, az ünnepi esztendőre készülve ismét első volt az egyesület, köszönhetően remek sportolóinak és edzőinek. A Magyar Olimpiai Bizottság által közzétett „nem hivatalos egyesületi ranglistán” az elért eredmények alapján az országban több, mint egy évtizedet követően ismét az MTK Budapest végzett az élen, 44.9 olimpiai ponttal, megelőzve a Vasast (42.5), és az UTÉ-t (36). Az elnök kiemelte, hogy a legeredményesebb tíz egyesület közül az MTK tudott a legtöbb sportágban pontot szerezni. Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Heidum Bernadett, Bácskai Sára, Krizsán Xénia, Hárspataki Gábor, Márton Anna, Kozma Dominik nevét emelte ki, ezzel is hangsúlyozva a sportágak sokszínűségét. Hozzátette, hogy a pontversenyen kívül is értek el sportolóink kiemelkedő eredményeket, ilyen volt a ritmikus gimnasztika válogatott egyéni csapatversenyben elért nyolcadik helye, Babos Tímea – aki idén is folytatja a sporttörténelmi teljesítményét –, illetve az MTK Budapest para-sportolói, Fóris Erika, aki a római kerekesszékes vívó világbajnokságon a párbajtőr és tőr csapattal bronzérmet szerzett, Horváth Gábor pedig az ötödik helyen végzett kerekes székes párbajtőr csapatunk tagja.

Második napirendi pontként a 130. születésnapról, magáról az ünnepi esztendőről és annak nyitóeseményéről, a Blue & White Party-ról ejtett szót, melyet február 3-án rendez az MTK Baráti Kör és a klub. Több mint 300 vendég várható, köztük a szakosztályok és az elnökség által megválasztott „Az év sportolói” díj nyertesei:

 

Az év női sportolója: Babos Tímea
Az év férfi sportolója: Liu Shaolin Sándor
Az év edzője: Gárdos Gábor
Az év leány utánpótlás-sportolója: Szellák Szabina
Az év fiú utánpótlás-sportolója: Piros Zsombor

Zárásként a labdarúgócsapatról is szót ejtett. Ismételten elmondta, hogy kudarc volt a 2017-es év, és a kiesés, amivel egyértelmű feladat és cél került a csapat elé, bajnokként visszajutni az élvonalba, mely folyamatban időarányosan jól állnak. A megújult csapat, szakmai stáb és vezetés – a másodosztály szintjén – ott tart, ahol elvárható. A Magyar Kupa szereplést is kiemelte, ahol a szerencsés sorsolásnak köszönhetően alacsonyabb osztályú csapattal mérkőznek meg, és kötelességnek mondta a továbbjutást. Párhuzamot vont a legutóbbi másodosztályú szezonnal, ahol kupadöntőig jutott a csapat.

A sajtótájékoztató után átadtam Montrealban élő barátom, Kerekes Sándor, a quebeci Öttusa Szövetség ex-elnöke üdvözletét, akivel Montreálban sportminiszterként találkozott. Deutsch Tamás megköszönte és jó egészséget kívánt a kanadai volt sportvezetőnek.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS