A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 32. rész • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 32. rész

Dr. Moreau szigete

Tenger. Már volt részem előzőleg is belőle, hiszen annak partjáról kerültem a Paradicsomba. Most megint itt vagyok, pontosabban egy lakatlan, számomra tök ismeretlen szigeten. Egyedül, távol minden emberlakta vidéktől.

– Egyelőre ez a ház a lakásod – vezetett apám egy növényzettel álcázott bunkerbe. – Nem olyan komfortos, mint a Szent Mihály-i villád volt, de amire szükséged van, az innen sem hiányzik: víz, villany, tévé, könyvtár, edzőkamra: mens sana in corpore sano[1].

– Megkérhetlek, hogy ne beszélj velem soha többé latinul?

Látom, hogy nem érti, de szokása szerint nem kérdezett semmit, rám hagyta.

– Ja, és igen, edzőkamrára sincs szükségem.

Na, ezt azért mégsem hagyta szó nélkül.

– Tévedsz. Hát nem látod, milyen satnya vagy? Elismerem, hogy a tudás nagy előny, és mi, űrvándorok túlteszünk a legtöbb földlakón, de azért az erőnek is megvan a maga előnye.

– Számítógép, telefon?

– Az nincs. Első a biztonság. Itt meghúzhatod magad pár évig, amíg nem nyugszanak meg a kedélyek.

– Meg, ha meg. Egyébként nem értem, miért szöktettél meg ahelyett, hogy kiköveteltél volna az apáttól. Nyíltan, az emberi szabadságjogok alapján.

– Melyeket éppen azzal tiport sárba a feddhetetlen apát úr, hogy fogva tartott, mint egy fegyencet. És valószínűleg nem is önhatalmilag, hanem felsőbb utasításra.

– De miért, apa, miért, amikor a légynek sem ártottam? Á, hagyjuk! Dzsamilla? Őt mikor hozod a szigetre?

– Semmikor, ugyanis… izé… Szóval úgy döntött, hogy inkább Szent Mihályban várja ki, amíg újra rendbe jön a szénátok.

Ezt nem vártam. Tény, hogy nem a legideálisabb helyre kerültem, és ugyanilyen körülmények várnának Dzsamillára is, de akárhogy is nézem, egy jó feleségnek még a Biblia szerint is követnie kellene élet- és sorstársát. Kellene, de hányan teszik meg, még itt az É–2-ön is? Rezig­náltan húztam fel egy melegebb pulóvert.

– Milyen hideg van itt. Ez az első hely az Édenben, ahol elkelne egy nagykabát. Hány fok van?

– Kint 15, bent 21.

– Ez meg hogy lehet? Tulajdonképp hol vagyunk?

– Jobb, ha nem tudod. Van a házban egy kamra, abban találsz mindenféle, főzéshez-sütéshez szükséges alapanyagot. Ha véletlenül megjelenik az égen egy helikopter, illetve bármilyen repülő objektum, azonnal bújj el, nehogy észrevegyenek. A kapcsolatot úgy tartjuk, hogy hébe-korba meglátogatlak – látott el tanácsokkal édesapám, melegen megölelt, és magamra hagyott a szigeten.

(Következő rész: jövő vasárnap)

[1] Ép testben, ép lélek. (lat.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS