Szépirodalom automatákból • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szépirodalom automatákból

A Sztalker Csoport zsebkönyvautomatákat helyez el Budapest csomópontjain, amelyekből 990 forintért kortárs és klasszikus irodalmat vásárolhatnak majd az érdeklődők. A Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett kezdeményezés elsődleges célközönsége a budapesti tömegközlekedés felhasználóinak népes tábora, valamint a fővárosi fiatalok.

A POKET, amely várhatóan izgalmassá teszi majd a mindennapos utazási rutint, olyan támogatókat tudhat maga mögött, mint Dés László, Geszti Péter, Lábas Viktória (Margaret Island), Rudolf Péter és Zacher Gábor, akik nagykövetként is részt vesznek a projektben. A zsebkönyv méretű színes könyvsorozatot a MOME grafikuscsapata tervezte. A projekt hét automatával indul a fontosabb fővárosi csomópontokon és köztereken április 11-én a Magyar Költészet napján, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, valamint a nyári szezonban megjelennek a legfontosabb fesztiválokon. Mivel a POKET projekt teljes mértékben nonprofit kezdeményezés, ezért minden automatának lesz egy támogatója, valamint hangsúlyozva azt, hogy a POKET egy közös ügy, minden automata egy budapesti színház, vagy kulturális intézmény nevét fogja viselni. A tervek szerint a budapesti könyvautomaták után ősztől minden egyetemi városnak is lehet saját könyvautomatája.

Az április 11-től üzemelő automaták a következők:
1. Széll Kálmán tér (Petőfi Irodalmi Múzeum automatája)
2. Vígszínház (Vígszínház automatája, az Új Nemzedék támogatásával)
3. Keleti Pályaudvar (Katona József Színház automatája)
4. Stadionok (Müpa Budapest automatája, a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával)
5. Móricz Zsigmond körtér (Radnóti Miklós Színház automatája, Újbuda Önkormányzat támogatásával)
6. Déli Pályaudvar (MOMkult automatája, XII. kerület, Hegyvidék – ittlakunk.hu támogatásával)
7. Madách tér (Örkény István Színház automatája, Budapest Főváros Kormányhivatala támogatásával)
Ezeken kívül lesz egy nyolcadik, mikrobuszba épített mozgó automata, amely a nyári fesztiválokat fogja járni országszerte.

 

Honlap
Facebook

(Forrás: MTI, Fidelio, Poket)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS