Hetedhéthatár | Pécsett tartotta éves konferenciáját az EHBEA

Népszerű tudomány

Pécsett tartotta éves konferenciáját az EHBEA

Az emberi viselkedés és evolúció kutatásával foglalkozó EHBEA (European Human Behaviour and Evolution Association) 2018. április 4. és 7. között a pécsi Kodály Központban tartotta éves konferenciáját.

Temesi Andrea, a konferencia egyik magyarországi résztvevője, az ELTE Etológia Tanszékének PhD hallgatója lapunknak elmondta: az eseményen 13 európai országból, továbbá Kanadából, Japánból és Kínából érkeztek kutatók és hallgatók, akik plenáris előadásokon, szekcióüléseken és poszter szekcióban mutatták be legújabb kutatási eredményeiket.

A konferencia előadásai igen széles spektrumban tárták a hallgatóság elé az emberi viselkedés sajátosságait, nem ritkán szokatlan megközelítésben vizsgálva az egyes jelenségeket, összefüggéseket.

Prof. Miklósi Ádám (ELTE) tarja előadását

Az elhangzott előadások résztvevői többek között megtudhatták: mi jellemzi a kutya és az ember „barátságát” – etológiai megközelítésben; milyen összefüggések mutathatók ki a társadalom szokásrendszere és az ember genetikai sokfélesége között; van-e kapcsolat a gazdasági egyenlőtlenségek és az erőszak között; a kedvezőtlen környezeti tényezők mennyiben befolyásolják a szoptatás időtartamának alakulását; számít-e a párválasztás és szexualitás tekintetében a külső megjelenés, akár biológiai, akár mesterséges tényezőket – pl. tetoválás – vizsgálunk; vagy azt, hogy a háziállatok jelenléte milyen hatást gyakorol a fiatal nők viselkedésére, lelkiállapotára.

A konferencia honlapja
Facebook

(A képek forrása: EHBEA)

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Pécsett tartotta éves konferenciáját az EHBEA”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés