Szarvas István | A VIII. Magyar Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem

Napi aktuál

A VIII. Magyar Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem

A VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának sajtótájékoztatóján a programfelelősök ismertették a tíznapos programot a sajtó képviselőinek és az érdeklődőknek, Joó Géza, a Világtalálkozó alelnökének, szóvivőjének bevezető gondolatai után.

Vitéz Szilágyi Árpád, dr. Nagy Ferenc, Szarvas István, Dr. Czeglédi József

A Díszünnepségről, a kitüntetettekről Nagyváradi-Kis Anna programigazgató, a  XI. Társadalmi Párbeszéd Fórumról dr. Czeglédi József konferenciaigazgató, a Közép-Európai Club Pannonia Egyesület elnöke, a Magyar Vidék Napjáról Joó Géza, a Magyar irodalom Napjáról dr. Bába Szilvia Phd, a Magyar Konyha Világnapjáról Nagyváradi-Kis Anna a Világtalálkozó alelnöke,  a Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóról Joó Géza, a Wass Albert Emléknapról Szilágyi Árpád, a Csongrád megyei Világklub elnöke, az  Erdély nap és Joó talkshow-ról Joó Géza, a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe versenyről Széles Emília versenyigazgató, a Magyarországi díszvendég, Nógrád megye programjairól Lovas Ilona programigazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit, a sajtótájékoztató résztvevőit. Sajtó számára fontos információkról – megköszönve a sajtó elmúlt nyolc évi munkáját – szólt Czuh János sajtófőnök.

A sajtótájékoztatót színesítette Vincze B. András énekes-gitáros és Kovács Krisztina erdélyi népdalénekes előadása.

A sajtótájékoztató a Magyar Világtalálkozókat összefoglaló kisfilmjével, melyet Nagyváradi-Kis Anna rendezett és szerkesztett és a Magyar Világtalálkozó dalával, a Ne hagyd el hazádat videoklippel ért véget.

A sajtótájékoztató utáni fogadáson először Széles Emília, a Világtalálkozó Szépe versenyigazgatójával beszélgettem. A versenyigazgató elmondta, hogy a nemzetközi verseny a szépséggel párosulva a polgári  értékrendet helyezi előtérbe. A verseny során két öltözetben kell bemutatkozni a zsűri és a népes néző publikum előtt, nappali és utcai viseletben vagy népviseletben, valamint estélyi vagy alkalmi, elegáns öltözetben. A zsűriben az öt kontinens képviselői, a szépség- és a divatszakma, a kulturális, a zenei és az üzleti élet reprezentánsai foglalnak helyet. A program exkluzív  helyszínen Budapesten, a Váci út 19-ben a Millennium Centerben kerül megrendezésre egy nagyszabású gálaműsorral egybekötve.

A következő beszélgető partnerem vitéz Szilágyi Árpád, a Csongrád Megyei Világklub és a Szegedi Hagyományőrző Egyesület elnöke volt aki elmondta, hogy a Wass Albert emlékszobor felállítására május 21-én, Pünkösdhétfőn kerül sor a Nemzeti Emlékkertben A szobrot a Székelyudvar mellől származó Szerdai Levente faragja farönkből, már 80%-ban elkészült.

Harmadik beszélgetőpartnerem Dr. Ceglédi József  MS.c a Közép-Európai Club Pannonia elnöke volt, aki a Társadalmi Párbeszéd Fórum programigazgatója. A Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában megrendezésre kerülő esemény címe: Közép-Európa szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig és az új kihívásokig. Lelkemre kötötte: feltétlenül menjek el május 17-én. Megígértem, hogy a Kubai Követség után odamegyek.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A VIII. Magyar Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés