Hetedhéthatár | A Pécsi Harmadik Színház decemberi műsora

Színház

A Pécsi Harmadik Színház decemberi műsora

A 2018-19-es évad első saját bemutatójára készül a Pécsi Harmadik Színház. Schwajda György: A szent család című komédiáját a Jászai-díjas Vincze János rendezésében tűzi műsorra december 12-én. E nagyszerű dráma főszerepében tér vissza a teátrumba minden idők egyik legkedveltebb pécsi színésznője, a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, Vári Éva, akinek rangos díjakkal elismert alakításai máig élénken élnek a közönség emlékezetében. Füst Milán, Örkény István és Spiró György sokrétű figuráit formálta már meg elementáris erővel a Boldogtalanok Húbernéjától a Tóték Mariskáján és a Macskajáték Orbánnéján át a Kvartett Feleség szerepéig a Pécsi Harmadik Színházban. Most Schwajda főhőseként egy szeretetre éhes, esendő öregasszonyt kelt életre, s partnerei között régi játszótársak is lesznek Németh János, továbbá a Jászai-díjas Füsti Molnár Éva és Bánky Gábor személyében. Bacskó Tünde, Tamás Éva, László Csaba, Götz Attila és Tatai Gergő számára pedig most adatik meg először, hogy egy darabban szerepeljenek Vári Évával.

Értékes vendégprodukció is gazdagítja az esztendő utolsó hónapjának műsorkínálatát: Ivancsics Ilona és Színtársai játsszák két alkalommal a Fejünk felől a tetőt című előadást, amely Jókai Anna első, 1968-ban megjelent, 4447 című regényéből készült. A szentendrei társulat előadását a Jászai-díjas Kőváry Katalin rendezésében láthatja a közönség.

Luigi Magni és Bernardino Zapponi: Legyetek jók, ha tudtok! című filmjéből is ismert a Néri Szent Fülöpről szóló történet, mely az 1500-as évek Rómájában játszódik. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel egy düledező templomban. Koldulással teremt elő számukra élelmet, ruhát, s mindent, ami a túléléshez szükséges. Végtelen türelemmel és odaadással foglalkozik velük. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben a pap jóságos, alázatos és szeretetteli ténykedése miatt. Megindul hát az örök rangadó, a jó és a rossz küzdelme… A történetet Vajda Katalin írta magyar színpadra, az előadást Moravetz Levente rendezte.

A pécsi szerzőpáros, Horváth Krisztián és Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéka Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Fábián Anita és Szőke Zoltán főszereplésével ígér felhőtlen szórakozást, decemberben három alkalommal is.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A Pécsi Harmadik Színház decemberi műsora”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások