Hetedhéthatár | Átadták a Magyar Üzleti Felelősség Díjait

Napi aktuál

Átadták a Magyar Üzleti Felelősség Díjait

2018. november 30-án, a Magyar Külkereskedelmi Bank székházában vehették át a cégek/szervezetek a Magyar Üzleti Felelősség Díjait (CSR Hungary Díj). Az önkéntes, kétéves Védjegyhasználati Programhoz kapcsolódó elismerést idén 13 pályázat nyerte el.

Az ünnepélyes Díjátadót Dr. György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) nyitotta meg.

„Vállalhat-e felelősséget a vállalkozás, a cég? Feláldozhatja-e nyeresége egy részét a CSR oltárán? Csak vezető és közismert márkák követhetik a vállalati felelősség és fenntarthatóság alapelveit? És vajon a közszféra, a közigazgatás be tud-e és hogyan tud kapcsolódni és szerepet vállalni az előbb említett felelősségvállalás tekintetében?

Az Üzleti Felelősség Díj Programjának magja a 2 éves önkéntes védjegyhasználat, ami jelzi a védjegyhasználók kiemelkedő fenntarthatósági és CSR kezdeményezéseit érintettjei számára. Legyen az a beszállító, legyen az a fogyasztó, legyen az a munkavállaló…

A felelős és fenntartható üzletvezetésnek éppen adott helyen, helyben kell példát mutatnia. Hisz ezzel tud hozzájárulni a mindennapok gyakorlatában, az itt élők magasabb életminőségéhez, jólétéhez. A lokális kezdeményezések pedig alulról építkezve az egész világ fenntartható jövőjét tudják így biztosítani. E rendszerben az üzlet, a márka (a vállalkozás) olyan értéket képvisel, mely markánsan befolyásolja az emberek gondolkodásmódját a mindennapi életben. A CSR aspektusából. A 2007-ben alapított Magyar Üzleti Felelősség díja ezt az alapelvet támogatja és ösztönzi Magyarországon. A helyi szinteken együttműködő partnereivel, a legnagyobb üzleti szervezetekkel, kamarákkal.

Üzlet, pénz, piac. Más értelmezésben. A CSR (vállalati felelősség és fenntarthatóság) aspektusából.” – emelte ki Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, az Első Magyar CSR Egyesület (EMVFE) elnöke.

Az esemény fővédnöke volt: Dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai minisztérium).

2018-ban nyertes pályázók:

1. Felelős és fenntartható vállalatért
K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft
Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.
SINBON Hungary Kft.

2. Közös ügyek-Közös felelősségek
IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. (Szakképzési Program)
Legrand Zrt. (Skillsek az oktatásért)
Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. (Egészségesen az iskolapadban)

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Átadták a Magyar Üzleti Felelősség Díjait”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés