Megújul az Everness Fesztivál! • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Megújul az Everness Fesztivál!

Átláthatóbb programkínálat, nagyobb helyszínek, nyitás a tudományok, a pszichológia, a jazz és a kultúra felé – ezt ígéri a hetedik Everness Fesztivál 2019-re. Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja júniusban a Balaton partján nyitja meg kapuit és számtalan mozgás-, tánc-, jógaprogrammal, előadással, koncerttel várja az önismeret iránt érdeklődő közönséget.

– Az idei a hetedik fesztiválunk, éppen ezért úgy gondoltuk, a mostani évet mi is a megújulás jegyében töltjük – mondja Klein Csaba fesztiváligazgató. – Fontosnak tartjuk, hogy továbbra is mindenki megtalálhassa nálunk a számára megfelelő önismereti utat, ennek érdekében ezúttal egy erősebb nyitást tervezünk a pszichológia, a tudományok, zenei téren pedig a jazz és a pszichedelikus zene felé. Emellett legnagyobb örömünkre, igen sok kitöltött kérdőívet és egyéb visszajelzést kaptunk eddigi látogatóinktól, ami szintén segített a tervezésben, a megújulásban. Természetesen a rendszeres látogatóknak sem kell azért aggódniuk, az Everness-hangulat, a fejlődéshez vezetők utak bemutatása, a környezettudatosság idén is jellemzi majd a fesztivált, illetve minden eddiginél nagyszabásúbb jógaprogrammal is készülünk.

A 2019-es Everness programstruktúrájában az első napokban a könnyedebb hangvételű előadások, workshopok szerepelnek, majd az idő előrehaladtával mélyülnek a foglalkozások és a megközelítés is módosul. A kiemelt önismereti témák a család, a párkapcsolat, az önfejlesztés, a gyógyulás, a siker, a motiváció, az étkezés és a tudomány köré csoportosulnak. Továbbra is mozgás, jóga, tánc és zenei programok, workshopok és előadások során haladhat mindenki a saját útján, önmaga felé. A programpaletta átláthatóbb lesz a helyszínek mérete pedig közel duplájára nő – állítják a szervezők.

Ami a fellépőket illeti, Mérő László matematikus, publicista, pszichológus professzor arról mesél majd, milyen is a pszichológia egy matematikus szemével. Barkó Judit műsorvezető, kommunikációs mentor, az Antiizgulin tréning kitalálója pedig segítséget nyújt a izgulósabbaknak, hogy le tudják küzdeni rossz beidegződéseiket, gátlásaikat a sikerük érdekében. Dr. Hevesi Krisztina egészségfejlesztő szakpszichológus, egyetemi oktató a párkapcsolatok dinamikájáról és a szexuálpszichológiáról tart majd előadást, míg Dr. Buda László orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta a szomatodráma eszközrendszeréről és az önszeretet jelentőségéről beszél. Grandpierre Attila fizikus, csillagász, egyetemi doktor,

a spiritualitás tudományos megközelítése kapcsán mesél, illetve a magyar hagyományokról, tradíciókról szóló kerekasztalbeszélgetés vendége lesz. Órát tart többek között Nina Adams argentin jógaoktató, aki Ashtanga és Rocket jóga alapokkal többféle technikát is ötvöz, valamint az asztrológia témájában előadást is tart. A Yoga Beats Project képviseletében egy különleges projekttel fellép Pablo Gascon jógaoktató. A táncot, a jógát, a zenét és a meditációt egymásba fűző műfaj a résztvevők közötti mélyebb kapcsolódást segíti.

A teljesség igény nélkül, ellátogat a Balaton partjára Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapítója, Sőtér Saci NIA oktató, családállító, Kiss Balázs Kunó író, Dudás Kata jóga oktató, gasztropszichológus és Cser Zoltán buddhista teológus is. A pénteki jóga világnap alkalmából számtalan jógaprogram szerepel a kínálatban, a szombati zárónapon pedig közös világbéke meditációval köszön el egymástól a fesztiválközönség.

-Idén a zenei színpadon egy különleges kísérletre hívtuk az előadóinkat. A külföldi és a hazai fellépőket arra kértük, fogalmazzák meg, mit is jelent számukra a spiritualitás és próbálják meg ezt a közönségnek zenei keretek között visszaadni, tolmácsolni – mondja Gyöngy Dániel, a fesztivál zenei programszervezője. – Abban egészen biztos vagyok, hogy ezúttal mindenki valami nagyon egyedit és személyeset oszt majd meg a saját gondolkozásából, művészetéből, természetesen a zene nyelvén. Úgy tervezzük, az estéket energiával átitatott, ritmusosabb produkciókkal töltjük, de idén sem maradhat ki a hangterápiás program, valamint a korábbi stílusok mellett teret nyernek a pszichedelikus, az elektronikus- és könnyűzenei, a jazz és a “zaj” jazz műfajok is. A teljesség igénye nélkül említve fellép majd a Dresch Quartet, a hazai jazz élet egyik meghatározó formációja, produkciójuk izgalmas fúziója lesz a magyar népzenének és az improvizatív jazznek. A ColorStar együttes teljesen új irányt nyit a fesztivál korábbi stílusához képest, a pszichedelikus és a pop rock műfaj keveredése egy szokatlan zenei univerzumba kalauzolja majd a hallgatóságot. Barabás Lőrinc szintén új hang lesz a rendezvényen, szóló produkciójában trombitával, egy looperrel és további elektronikus segédeszközökkel egy varázslatosan lebegő atmoszférát teremt majd Sastra című albumának dalaiból.  De természetesen sok régi barátunk is zenél majd, így fellép többek között a Earth Sounds & Blue Planet Retreat és a Ganges Ragas is. A zenei workshopokon gyógyító hangokat szólaltathatnak és különböző hangszeres technikákat sajátíthatnak el az érdeklődők. Illetve idén sincs Everness Balaton-parti jamelés nélkül, ezért a szervezők azt ajánlják, aki kedvet érez, mindenképpen hozza magával hangszerét is.

– Az idei Evernessre megtartottunk mindent, amit igazán szeretünk benne, de hiszünk abban, hogy a folyamatos változás visz előre, így számtalan új irányba nyitottunk – foglalja össze az idei fesztiválkoncepciót Klein Csaba.

Az Everness idén is gyermek- és kutyabarát, a belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

Everness Fesztivál: 2019. június 19-24., Alsóörs, Pelso Camping

További információ a rendezvényről: www.evernessfesztival.hu

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS