Hetedhéthatár | A 2019 budapesti áprilisi asztaltenisz világbajnokságon 68 asztalon lesznek mérkőzések

Sport

A 2019 budapesti áprilisi asztaltenisz világbajnokságon 68 asztalon lesznek mérkőzések

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke a január 8-i sajtótájékoztatón – ahol többek között a vb kabaláját, Pongit is bemutatták – elmondta, hogy az esemény szervezése az utolsó szakaszba lépett. Az ITTF vezérigazgatója, Steve Dainton ezért is várta nagy kíváncsisággal a Hungexpo bejárását. „Ez a második alkalom, hogy Budapesten járok a világbajnoksággal kapcsolatosan és a három-négy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest óriási előrelépést tapasztaltam. Nagyon örülök a hazai partnerek felkészültségének és biztos vagyok, hogy nagyszerű lesz a vb.” A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a 68 felállítandó asztalt, valamint az egyéb kiszolgáló egységeket kizárólag az Albertirsai út 10. szám alatti épületegyüttes tudja biztosítani.

„Nagyon tetszik a versenyhelyszín, mert elég tágasnak tűnik, ami egy jó vb alapja. Sőt, a 2017-es, düsseldorfi vb központjához tudnám hasonlítani, amely az eddigi egyik legjobban sikerült asztalitenisz világbajnokság volt. A Hungexpo különlegessége, hogy a közönség nem csupán egy sporteseményre érkezik, hanem egy parkba is. Ennek külön örülünk, hiszen célunk, hogy egyre több család látogassa a pingpong eseményeket” – jegyezte meg a versenyigazgató a bejárás végeztével.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A 2019 budapesti áprilisi asztaltenisz világbajnokságon 68 asztalon lesznek mérkőzések”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés