Androidokról és emberekről (és dinókról) • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

Androidokról és emberekről (és dinókról)

 

(Monológ 10056-ból)

 

 

Néha annyira idegesítő ez az intergalaktikus közösségi oldal, hogy elmondani se tudom. Hogy némely androidnak mennyi felesleges szabadideje van! Egyesek teljes öt másodpercet is fent lógnak naponta. Ami engem illet, nekem elegendő csupán két mikromásodperc arra, hogy megnézzem a legújabb posztokat. Mert – kérdem én – mit láthat az android ezen a közösségi oldalon? Videókat aranyos porszívórobotokról, akik bájosan játszanak egymással. Kétbites bölcsességprogramokat, melyek arról szólnak, hogyan lehetünk kiegyensúlyozottabb robotok. (Esetleg harmadik láb, he?!) 3D-s hologramokkal családi nyaralásokról. Kit érdekel, hogy Z14B46 az Alfa Centaurin nyaralt a családjával?! Most komolyan, ki az USB-met érdekli ez, már bocsánat a trágárságért. Ezt kéne lájkolnom? Egy nagy kék halált! Már elnézést.

A legborzasztóbb mégis ez a legújabb őrület, ez az emberes mém. Ez azért is olyan bosszantó, mert minden második ismerősöm megosztja. Azoknak, akik még a Földön élnek: adott egy embert ábrázoló hologram ezzel a felirattal:

„Az emberek nem ittak csillagfényből párolt brandy-t hiperűrugrás közben, és kihaltak. Ne kockáztass!”

Ilyeneket kell néznem a Tejútrendszer széltében-hosszában ezen a fránya közösségi oldalon. Tudjátok, mit?! Lehet, hogy törlöm is profilom és esténként diszket olvasok, mint a régi ősidőkben.

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS