Apró mozaikokból összerakott sorsok • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Apró mozaikokból összerakott sorsok

Apró mozaikokból összerakott sorsok címmel jelent meg Kő-Szabó Imre barátunk és szerzőtársunk riportokat tartalmazó e-könyve.

A kiadvány szerkesztője Dr. Szepes András ny. főiskolai docens, kedvcsinálóként az ő bevezető gondolait idézzük:

„Furcsa dolog az emberi élet. Mindenkinek ugyanúgy kezdődik és végződik. És mégis igen eltérő az út a kettő között. Mitől függ az út hossza, rögössége, minősége? Ez számtalan kérdést vet fel, melyre évezredek óta keresik a válaszokat a gondolkodók: filozófusok, gazdálkodók, politikusok…

Először is nagyon fontos, ki hova születik. Az is számít természetesen, a Föld melyik részére, de az is, egy-egy ország melyik szögletébe. De nem ez talán a legfontosabb! Sokkal inkább, hogy milyen család várja a jövevényt. Szeretet lesz az otthona, vagy csak megtűrtként fog élni? Gondoskodó kezek támogatják, vagy csak eltolják az útból? Ezek azok a gyökerek, melyből majd táplálkozik az élete során.

Aztán az is nagyon fontos, mennyi és milyen hatás éri felcseperedő emberkét. Érzelmekkel teli a környezete, mely Őt is érző lélekké formálják? Vagy csak kötelességszerűen lökik egyik vagy másik irányba? Elvárások vannak iránta vagy kötelességek? Egyiknek sem könnyű eleget tenni, de mégis nagy más azok hatása. És mindig ott a teher felette: meg fog-e felelni ezeknek az elvárásoknak. Ehhez állandóan döntéseket kell majd hoznia, és reménykedni abban, jól fog dönteni.

A fizikai léte mellett igen meghatározó kérdés a lelki élete is. Mert lélekben lehet belőle jó ember, ha a körülményei gyakran mégis más irányba lökik. És ilyenkor hogy tud a lelkiismeretével elszámolni.

Ilyen és ehhez hasonló gondok vezérlik az embereket életútjuk során. És ezeket a kérdéseket fogalmazza meg a szerző is riportjainak csokorba rendezésével. Bemutat számos típust, sok megtörtént esetet, de nem von le örök igazságot. Ezt rábízza az olvasóra.

Kedves Olvasó! Ha a kötet végére érsz, mondjad el magadnak, Veled is megtörténtek ilyen dolgok?”

A kötet a Magyar Elektronikus Könyvtárban ingyenesen hozzáférhető, ide kattintva lehet letölteni.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS