Dr. Hernádi László Mihály | Hangverseny

Népszerű tudomány

Hangverseny

 

Hangverseny

 

Háromszoros Liszt-díjas fuvolaművész barátom, Lajos Attila 1973-ban meghívott bennünket hangversenyre. Aznap éppen haza készültünk Cseténybe, Édesanyámhoz. Ezért döntöttünk úgy, hogy a feleségem otthon marad a bő egyéves fiammal, és készülődik az útra, mi meg ketten Rékával elmegyünk a hangversenyre.

– Nagyon figyelj, és ha hazajössz, akkor elmeséled nekem, hogy mi volt – mondta Rékának a feleségem.

– Jó, mama, és amit nem tudok elmesélni, azt lefestem – felelte a legnagyobb természetességgel a három és fél éves lányom.

 

 

Karácsonyi levél

 

Réka lányom ötéves korára már tudott írni. Közeledett a Karácsony, ezért egy vonalas cetlire tintával fölírta a kívánságát:

KARÁCSONYRA KORCSOLYÁT KÉREK. Aztán később a pontot piros filccel áthúzta, és folytatta a mondatot: SZÉPEN. Csak tudta, mi az illem.

 

 

Tokiói ösztöndíj

 

A Képzőművészeti Főiskola után kétszer is nyert ösztöndíjat Tokióba Réka, immáron mint festőművész. Az ősi japán festészet tanulmányozása volt a feladata. Néhány professzornak elmondta, hogy milyen jó dolog ilyen stílusban festeni, mire ők kizártnak tartották, hogy valaki alkalmazni tudná a régi fogásokat. Erre Réka előkapta a kis készletét, a szemük láttára és legnagyobb csodálkozásukra festett egy képet a régi stílusban.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Hangverseny”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés