Hetedhéthatár | 100 Tagú Cigányzenekar: 35 éves jubileumi koncert

Kultúra, művészet

100 Tagú Cigányzenekar: 35 éves jubileumi koncert

A Magyar Örökség és Hungarikum – díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma. A zenekar 35 éves jubileumi koncertjét 2020. február 9-én 19.00 órakor tartja a Budapest Sportarénában.

A 35 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, több mint ezer koncertet adott.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

Sztárvendég: Bangó Margit, Kossuth-díjas énekesnő.

Jegyek itt: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/100-tagu-ciganyzenekar-budapest-papp-laszlo-sportarena-478692/event.html

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “100 Tagú Cigányzenekar: 35 éves jubileumi koncert”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés