A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora

A Pannon Várszínház legújabb produkcióját, Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen című rockballadáját (melyhez Sarkadi Imre befejezetlen művét Ivánka Csaba dolgozta át zenés színpadra) pár nappal a veszprémi premier után a pécsi közönség is láthatja a Pécsi Harmadik Színházban, Vándorfi László rendezésében (a Zikkurat Színpadi Ügynökség NKft. engedélyével, producer: Rosta Mária). A Kőműves Kelemen téma vándormotívum a közép-kelet európai és balkáni népek folklórjában, így a magyar népköltészetben is. A veszprémi társulat produkciója megőrzi a ballada sűrű drámaiságát, a sejtető homályt, mely fokozza a végzetszerűség, a sorsszerűség érzetét. Előadásukban egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy felkészült, sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget. Bérletes előadás lévén, jegyek csak korlátozott számban kaphatók mindkét időpontra!

Továbbra is műsoron marad a többszörösen díjnyertes Piszkavas-előadás, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja, s természetesen a teátrum legújabb bemutatója, Schwajda György: A szent család című komédiája is, a Kossuth-díjas Vári Éva főszereplésével. 73. előadásához érkezik Székely Csaba fekete komédiája, a Bányavirág, amely a kritikusok egybehangzó véleménye szerint a darab eddigi legszenvedélyesebb színpadi feldolgozása.

40 évvel első Villon-műsora után, az előző évadban felújította nagy sikerű pódiumestjét Moravetz Levente, aki a kalandos életű francia költőzseni alakját novemberben egy alkalommal újra elénk varázsolja.

Apaceller Péter és a Mohácsi Zenészek Baráti Körének telt házas Máté Péter-emlékestje után a mohácsi muzsikusok közreműködésével most Apaceller-Czigola Orsolya másik, igazán eredeti hangú énekesünk, Cserháti Zsuzsa dalait adja elő Mennyit ér egy nő? című, élőzenés koncertjét, tisztelegve a hányatott sorsú, nagyszerű művész emléke előtt.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente és Horváth Krisztián: Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéka ígér kellemes perceket.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés