,,Hit nélkül nem lehet” • Hetedhéthatár

Színház

,,Hit nélkül nem lehet”

A Pannon Várszínház legújabb produkcióját, Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen című rockballadáját (melyhez Sarkadi Imre befejezetlen művét Ivánka Csaba dolgozta át zenés színpadra) pár nappal a veszprémi premier után a közönség a Pécsi Harmadik Színházban is láthatja, Vándorfi László rendezésében.

A Kőműves Kelemen téma vándormotívum a közép-kelet európai és balkáni népek folklórjában, így a magyar népköltészetben is. A történet a különböző feldolgozásokban hol direkten aktualizálva, hol valamely elmúlt kor jellemzéseként szólal meg, vagy épp megőrzi a ballada sűrű drámaiságát, a sejtető homályt, mely fokozza a végzetszerűség, a sorsszerűség érzetét. A Pannon Várszínház előadása ez utóbbi utat választja. Egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy felkészült, sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget.

A zenés produkció november 11-én és 12-én este hét órakor látható a Pécsi Harmadik Színházban. Bérletes előadás lévén, jegyek csak korlátozott számban kaphatók! A jegyárusítás a bérletezést követően, november 4-től kezdődik, addig előjegyeztetheti belépőit a 30/336-1560-as számon.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “,,Hit nélkül nem lehet””Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés