Szarvas István | Vi Keeland elbűvölte a budapestieket, őt pedig Budapest

Kultúra, művészet

Vi Keeland elbűvölte a budapestieket, őt pedig Budapest

„Imádom Budapestet, egyszerűen gyönyörű” – mondta Vi Keeland a budapesti könyvbemutatója előtt, ahol közel ezer rajongó várta az esős időben. A fáradhatatlannak tűnő sikerszerző a dedikálás kezdete után öt órával is mindenkivel ugyanolyan kedves és közvetlen volt.

Vi Keeland és a szerző

Az írónő könyvei már majd’ 30 országban jelentek meg és csak az Egyesült Államokban több mint kétmillió eladott regénnyel büszkélkedhet. Először járt Budapesten, de elmondása szerint nem utoljára, annyira lenyűgözte a város és a magyar rajongók, akik még ajándékokkal is készültek.

„Ő az első nemzetközi írónk, akit meghívtunk és akinek bemutatót szerveztünk. Volt is némi izgalom, mert a könyvek csak néhány órával a rendezvény előtt érkeztek meg a boltba. Más hangulatú lett volna a könyvbemutató könyv nélkül…” – mondta el Gönczi Péter, az Álomgyár Kiadó egyik vezetője.

R. Kelényi Angelika, aki maga is író, PR-szakember és az interjúzáshoz is ért, elvette az újságírók kenyerét. Minden fontos dolgot megkérdezett az írónőtől. A bemutató előtt rendezett sajtótájékoztatón arról kérdezte a szerzőt, hogy valós személyekről mintázza-e a szereplőit, megtörtént eseteket dolgoz-e fel. Az írónő nevetve mesélte, hogy a legújabb könyve egy fiatalabb férfi és egy idősebb nő szerelméről szól, csak a férje meg ne tudja…

A sajtótájékoztató után válaszolt kérdéseinkre.

– Írónő! Miben különbözik egy amerikai sajtótájékoztató a magyarétól?

– Semmiben. A fontos, hogy jól szervezzék. Legyenek érdeklődők. Ez itt kiválóan megoldották.

– Belenéztem a könyvébe, nincsenek benne se fotók se illusztráció. Miért?

– Az ok egyszerű: a mai világban ez nagyon megnövelné az előállítás költségét.

„Nagyon vártuk már. Imádjuk a könyveit és az hihetetlen, hogy személyesen is találkozhattunk vele. Annyira kedves volt.” – mondta egy lelkes olvasó, Mercédesz, aki Tassról érkezett a lányával és az időjárás ellenére már két órával a bemutató előtt sorban állt.

Vi Keeland a bemutató másnapján már repült is tovább, mert Lengyelországban folytatódik az európai turnéja.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Vi Keeland elbűvölte a budapestieket, őt pedig Budapest”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés