Hetedhéthatár | AZ MTA könyvtárában átadták a 2019 évi Hazám díjakat

Napi aktuál

AZ MTA könyvtárában átadták a 2019 évi Hazám díjakat

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten.

Kulka János, Parti Nagy Lajos, Radnóti Zsuzsa, Dávid Gyula, Németh Miklós

A Hazám-díj kuratóriumának elnöke Vámos Tibor akadémikus, tagjai Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Romsics Ignác történész, Tompa Andrea író, színikritikus, Varga Gyula közgazdász, valamint a a XXI. Század Társaság elnöke, Kocsis András Sándor.

Az indoklás szerint Dávid Gyula irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító szülőföldje magyar irodalmának ápolásával, tudományos tevékenységével érdemelte ki a díjat. Fischer Ádám karmester szerte a világban az egyetemes zenekultúra és a magyar zene üzenetét hirdeti.

Kulka János színművész sokoldalú és kimagasló művészi teljesítményért, Losonczi Ágnes szociológus tudományos munkájáért kapta meg az elismerést. Németh Miklós közgazdász, politikus a zsűri indoklása szerint a menekülő idegenek megsegítésével nemzetközi rokonszenvet szerezve szolgálta a Magyar Köztársaságot és Európát.

Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus főként humoros, kritikai észrevételeivel, gazdag költői és prózaírói munkásságával szolgált rá a Hazám-díjra. Radnóti Zsuzsa dramaturgnak több évtizedes munkásságáért ítélték oda a díjat A Díj átadása 2019 november 16-án a az MTA Könyvtár dísztermében mintegy száz fő jelenlétében ünnepi körülmények között történt.

(Forrás: MTI)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “AZ MTA könyvtárában átadták a 2019 évi Hazám díjakat”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés