Szarvas István | Elhunyt Horváth János közgazdász professzor

Napi aktuál

Elhunyt Horváth János közgazdász professzor

Horváth János és Szarvas István

Életének 99 évében elhunyt a legidősebb korábbi országgyűlési képviselő Horváth János magyar közgazdász, professzor politikus. 1945 és 1947 között nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő. 1947-ben koholt vádak alapján elítélték, 1951-ben szabadult. Az 1956-os forradalom leverése után Amerikába távozott, az Indianapolis, Indianában lévő Butler Egyetem professzora volt. 1997-ben tért haza. 2003 és 2014 között a legidősebb képviselő és ebből adódóan az Országgyűlés korelnöke is volt.

 

Lapunkban 2007-ben megjelent üzenetével tisztelgünk emléke előtt.

A magyar parlament legidősebb honatyját arra kértük, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekre és újévre tekintettel ossza meg kívánságait olvasóinkkal!

– Mit kívánok? Azt, amire képesek vagyunk, hogy éljünk magunkkal békességben. Ezt akkor tudjuk, ha dolgainkat úgy rendezzük, ahogy a demokrácia és a piacgazdaság keretei között szükséges. Ma a magyar népet be lehet csapni, szemfényvesztés és porhintés uralkodik a közéletben. A gazdaságban egy szűk oligarchia uralkodik, lemaradunk. Azt szeretném és kívánom, hogy mi magyarok kevésbé civakodjunk egymással. A karácsonyi és újévi kívánságom, hogy önmagával elégedett Magyarország legyen. Volt idő mikor bebizonyítottuk a világnak, 1945 és 1947 között, másként is tudjuk ezt csinálni. Azt az utat kellene követni.

(Horváth professzor 2007. november 15-én Washingtonban Truman-Reagan Szabadság Emlékérem kitüntetést kapott.)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Elhunyt Horváth János közgazdász professzor”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés