Az Egyesült Királyság január 31-én kilép az Európai Unióból • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Az Egyesült Királyság január 31-én kilép az Európai Unióból

Az Egyesült Királyság Budapesti Nagykövetsége a Brexit kapcsán közleményt juttatott el lapunknak. A közleményt változtatás nélkül olvashatják az alábbiakban.

Az Egyesült Királyság január 31-én kilép az Európai Unióból, de Európának, így Magyarországnak nem fordítunk hátat.

Az Egyesült Királyság és Magyarország baráti kapcsolata sok évszázados történelmi múltra tekint vissza. Magyar partnereinkkel együttműködésben szeretnénk még inkább elmélyíteni, kiszélesíteni és szorosabbá fűzni ezt a kapcsolatot.

Az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok érdekében a kilépési tárgyalások során sikerült egy olyan megállapodást kötnünk az Unióval, mely garantálja a jogaikat. Továbbra is szívesen látjuk az ott élő magyarokat, mivel jelentős mértékben hozzájárulnak országunk kulturális és tudományos sokszínűségéhez, prosperitásához.

Kiemelt célunk, hogy az úgynevezett emberek közötti kapcsolatokat is még szorosabbra fűzzük a kultúrában, a tudományban és az oktatásban, hiszen az Egyesült Királyság a harmadik legnépszerűbb továbbtanulási célország a magyar diákok körében.

Országaink között szoros a kereskedelmi és beruházási partnerség is. Számos közös kihívással kell szembenéznünk a védelem-, biztonság- és külpolitika területén.

A brit kilépés tehát nem búcsút jelent, hanem egy új közös jövő kezdetét. Ragadjuk meg az alkalmat és munkálkodjunk a brit-magyar kapcsolatok további kiterjesztésén és elmélyítésén!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS