Esély a kék Dunára - plakátkiállítás a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Esély a kék Dunára – plakátkiállítás a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban

Magyarországra érkezett a Duna-menti országok diákjainak vándorkiállítása, mely a Duna természeti értékeire hívja fel a figyelmet. Az alkotások a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban tekinthetők meg augusztus 3-tól szeptember végéig.

Esély a Kék Dunára

A Duna-menti nemzeti parkokat összefogó DanubeParks hálózat „Esély a kék Dunára” („A Chance for the Blue Danube”) címmel nemzetközi művészeti pályázatot írt ki 2010. tavaszán. A megmérettetésen a Duna-menti országok művészeti középiskoláiban tanuló 15-18 éves fiatalok vehettek részt, plakát, illetve video alkotásokkal. A pályázat témája a Duna, a folyó természeti környezete, valamint az ember és természet kölcsönhatása volt. Fontos szempont volt, hogy az alkotások, mint a környezeti nevelés eszközei, legyenek meghökkentőek, elgondolkodtatóak, hívják fel a figyelmet a Duna folyó és a Duna-delta megóvásának fontosságára. A pályázat lebonyolítását a Duna-delta Bioszféra Rezervátum Igazgatóság és a tulceai George Georgescu Művészeti Líceum szervezte.

A pályázatra összesen 200 munka érkezett, román, bolgár, szlovák és osztrák diákoktól, szinte kivétel nélkül plakát kategóriában. A videófilm szekcióba egyetlen nevezés érkezett, így az különdíjban részesült. Az alkotásokat szakértőkből álló zsűri értékelte, a legjobb munkákból vándorkiállítás készült. A kiállítás a romániai és bulgáriai bemutatót követően Magyarországra érkezett: augusztus 3-tól Kölkeden, a Fehér Gólya Múzeumban tekinthető meg, a múzeum nyitvatartási idejében. Augusztus 31-ig hétfő kivételével naponta 9.00-17.00 óráig, szeptember 1-jét követően keddtől szombatig 10.00-16.00 óra között.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS