Elhagyott illúziók - Gyenis Tibor alkotásai • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Elhagyott illúziók – Gyenis Tibor alkotásai

2020. július 2-án, csütörtökön 17.00 órakor nyílik a Modern Magyar Képtárban Gyenis Tibor kiállítása, Elhagyott illúziók címmel.

A Képtár Tárlatok Pécsi Műbarátoknak kiállítás-sorozaton régebbi és legújabb műveivel most bemutatkozó művész így ír eddigi munkásságáról: „Korábbi képeimet egy összeállítás jellemezte, ahol különböző eredetű és működésmódú elemek kerültek egy térbe. A behelyezett tárgyak vagy tárgykiegészítések, vagy zárványok maradtak, vagy kapcsolódtak egy térelemhez, de ez a kapcsolódás a szobrászati térkapcsolatnak egy speciális formája volt. Később a dokumentumként fotózott tájak kasírozott printjeit kezdtem átalakítani. A képi folytonosságot téri hiátussal, véséssel, kiszakítással szakítottam meg. Olykor a hordozófelület áttörésével a kép ablak mivolta is sérült végérvényesen megváltozott. Az ábrázolt és a valós tér egymással határos mintái adták e képek rétegességét, összeállítás jellegét. Új képeimen is vannak az ábrázolást megszakító hiányok, ezek azonban kollázsok módjára készültek, pontosabban az intarzia módszerével. A printek megduplázásával előálló képfelületet tettem meg játéktérnek.”

 

A művészről, készülő kiállításának beharangozójaként a Jelenkor folyóirat online oldalán lehet bővebben olvasni.

 

A kiállítás 2020. július 2-án, csütörtökön 17 órakor nyílik a Modern Magyar Képtár (Pécs, Papnövelde utca 5.) udvarán
Bevezetőt mond: Bognár Szilvia, Pécs város alpolgármestere
A kiállítást megnyitja: Nagy András, a Janus Pannonius Múzeum Képző- és iparművészeti osztályának vezetője
Közreműködik: Zlatko Baracskai
A kiállítás megtekinthető – telefonos bejelentkezést (30/539-8090) követően – 2020. július 4-től szeptember 6-ig, hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS