Ez a 35-ös járat Misina-tető felé • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

Ez a 35-ös járat Misina-tető felé

 

Egyik nap unottan ülök a pécsi buszon. Az utastájékoztató monotonon mondja be a megállók hivatalos neveit. Ekkor gondolatban játszani kezdek: mi lenne, ha minden megállónak adnék egy személyes, alternatív nevet, egy olyan szubjektív elnevezést, amire az adott megálló emlékeztet a múltból. A „Zsolnay Negyed” elnevezésű megálló például lehetne „Óvoda”, hisz régen oda jártam óvodába.

Hogy hívnák a 35-ös járat alternatív megállóit, ha az elnevezésükkor egy réges-régi családi kirándulás emlékeit vennénk alapul? Valahogy így:

Pordán László fotója

Köszöntjük kedves utasainkat. Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. „Épphogy elértük, veletek is mindig futni kell”-megálló. (Főpályaudvar) A következő megálló: „Apa, én akarok az ablak mellett ülni” (Vásárcsarnok)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Múltkor is te ültél az ablak mellett” (Kossuth tér)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Most vagy abbahagyjátok a veszekedést, vagy itt leszállunk és hazamegyünk” (Széchenyi tér)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Apa, éhes vagyok” (Pálosok)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Anya, hányingerem van” (Mecsek kapu)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „A tököm tele van már ezzel a sok kanyarral, szívem” (Szabadság szobor)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Lali, ne beszélj így gyerekek előtt” (Hotel kikelet)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Már most megfájdult a fejem tőletek, és mi ez a büdös?!” (Állatkert)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Apa, pisilnem kell” (Dömörkapu)

Ez a 35-ös járat a Misina-tető felé. A következő megálló: „Oda anyátokkal másztok fel, addig iszok egy sört itt lent. (Misina-tető, TV-torony)

Végállomás, köszönjük, hogy igénybe vette buszjáratunkat!

 

Hogy hívják a megállókat a Főpályaudvar felé? Azt már találjátok ki ti!

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS