Székesfehérvárra került a KASZT fődíja • Hetedhéthatár

Színház

Székesfehérvárra került a KASZT fődíja

A székesfehérvári Szabad Színház Pánik című előadása nyerte meg a hatodik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját, melyet a mecseki városban tartott négynapos találkozó vasárnapi zárásakor adtak át.

Az augusztus 20. és 23. között megrendezett fesztiválon mintegy száz színjátszó vendégeskedett. A járványhelyzet és a határátlépési szabályozások miatt idén a házigazdákkal együtt hat csoport szerepelt a versenyprogramban. Érkeztek színjátszók Pellérdről, Székesfehérvárról, Körmendről, Kaposvárról, Lendváról.

A zsűri tagjai – Lucie Málková cseh rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, valamint Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója – a következő díjakat ítélték oda a versenyben résztvevő produkcióknak és alkotóiknak.


A fesztivál fődíja:

Szabad Színház (Székesfehérvár) – Pánik c. előadás, a produkció rendezője Nagy Judit.

Legjobb színész:
Balogh Mihály, Kovács Máté és Szabó Miklós Bence megosztva
Szabad Színház (Székesfehérvár), Pánik c. előadás

Legjobb rendező:
Pénzes Csaba
LeSzSz Társulat (Lendva), A Herner Ferike faterja c. előadás

A legjobb szcenikai, világosítói munkáért járó Komoróczky Gábor-díj:
LeSzSz Társulat (Lendva)
A Herner Ferike faterja c. előadás

Legjobb mellékszereplő:
Tóth Zsolt
Súgólyuk Színház (Komló), Egy a ráadás c. előadás

 

Regős János rendező a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke, a zsűri tagja bejelentette, hogy tagjaik minősítéseket is kaphattak ezen a fesztiválon. Arany minősítést kapott a LeSzSz Társulat A Herner Ferike faterja című előadásáért és a székesfehérvári Szabad Színház Pánik című produkciójáért. Ezüst minősítést kapott a házigazda komlói Súgólyuk Színház Egy a ráadás című komédiájáért. Bronz minősítést kapott a körmendi Kastélyszínház Társulat Kakukkfészek előadása.

 

Tekintsék meg a fődíjat kapott Pánik c. előadás trailerét!

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS