Kaleidoszkóp – 29. • Hetedhéthatár

Humor

Kaleidoszkóp – 29.

 

Helyreigazítás

 

Az előző kötet (Viccek, mormogásaim) 44. tételében (Davaj csaszi!) elkövettem egy nagy hibát, amiért elnézést kérek. Majdnem egy hétig nem volt internetem, így az igen érdekes és felettébb tanulságos könyvnek nem írtam meg a szerzőjét, és hibásan írtam a címét. Most mindezt jóváteszem. David King: Retusált történelem című könyvéről van szó. Melegen ajánlom mindenkinek. A kommunisták még ebben is hazudtak.

 

 

Csermanek Jenő

 

Kádár János féltestvére, öccse, rejtélyes körülmények között lelte halálát. Csermanek Jenő ávós hadnagy 1948. május 1-jén az Andrássy út 60., az ÁVO székháza (azelőtt a nyilasok Hűség Háza) díszítése közben, mikor merev részegen Péter Gábor szobájának erkélyére akarta kitűzni a vörös zászlót, kizuhant onnan, és szörnyethalt. (A hivatalos mese arról szólt, hogy leszakadt alatta az erkély.)

 

 

Szükségmegoldás

 

Reggel a feleség kért a férjétől egy ezrest. A férj odaállt a tükör elé. Gáláns mozdulattal kivett a pénztárcájából ezer forintot, majd elkezdte:
– No, anyukám, amit a tükörben látsz, az a tied. Ez pedig az enyém. Szervusz, fiam.
Este a férj nagyon fickós lett az ágyban. Minden igyekezetével azon volt, hogy szándékát sikerre vigye. Kis felesége kipattant az ágyból, odaállt a tükör elé. Lazán ledobta magáról a hálóinget, és elkezdte:
– No, apukám, amit a tükörben látsz, az a tied. Ez pedig? A szomszédé, akitől az ezrest kaptam.

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS