Beregszászi Három nővér Pécsett • Hetedhéthatár

Színház

Beregszászi Három nővér Pécsett

Nemzetközileg is elismert, többszörösen díjnyertes beregszászi produkciót, Csehov Három nővérét láthatja a közönség a Pécsi Harmadik Színházban Vidnyánszky Attila rendezésében november elején. A Kossuth-díjas alkotó költői-látomásos színházának emblematikus előadását három alkalommal játsszák: 3-án 19.00 és 4-én 15.00, illetve 19.00 órakor.

Csehov legrejtelmesebbnek tartott drámájában az idő is főszerepet játszik. A történet lassú folyamként hömpölyög, mégis feszült a maga sorsszerűségében, hiszen a szereplők egyszerre mindhárom időben léteznek: saját gyermekkoruk aktív újraélőiként, a jelen tükröződéseiként és a jövő reménykedő várományosaiként. Ez a világ egyszerre archaikus és nagyon is valóságos, szürreális, fantasztikus és súlyosan realista. Kiégett lelkek lobognak egymás mellett, felizzanak, ellobbannak – írja az előadás egyik méltatója. A beregszásziak Három nővérének legégetőbb, legfájóbb kérdése: mi lesz velünk?, mi lesz az életünkkel?

A produkció 2006-ban a lengyelországi Kalisz nemzetközi színházi fesztiválján szerepelt, és Vass Magdolna a legjobb női, Trill Zsolt a legjobb férfi alakítás díját kapta, Szűcs Nelli különdíjban részesült. Vidnyánszky Attila 2009-ben a Szarvassá változott fiú, a Halotti pompa, valamint a Három nővér című drámák megrendezéséért kapta meg Moszkvában a színházi nyelv megújítóinak járó rangos elismerést, a Mejerhold-díjat.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS