Bátori Zsolt: La huerta y la ciudad - A gyümölcsös és a város • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Bátori Zsolt: La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város

2020. november 6-tól december 6-ig tekinthető meg a pécsi Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában Bátori Zsolt La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város című fotókiállítása.

A tárlat három összefüggő sorozatból áll, amelyek a dél-spanyolországi Murcia város és környéke két karakterisztikus arcát mutatják be. Murciát a középkor óta gyümölcsös veszi körül, a város viszont az elmúlt évtizedekben olyan fejlődésen ment keresztül, ami egy lassú, de visszafordíthatatlan változást eredményezett: a város fizikai és kulturális értelemben is elfoglalja a korábban a gyümölcsöshöz tartozó területeket. A gyümölcsös még mindig hatalmas és életerős, sokak számára megélhetést is biztosít, de a város terjeszkedik, és az évszázadok óta gondozott gyümölcsös visszaszorul. A két különböző terület eltérő életmódot, kultúrát és vizuális környezetet is jelent. Folyamatosan változó határaikon párhuzamosan, egyidőben léteznek, egymás jelenléte pedig akkor is jól érezhető, amikor éppen nem látható.

A munkát alkotó három sorozat: La huerta (A gyümölcsös), La ciudad (A város), La huerta y la ciudad (A gyümölcsös és a város).

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS