A Rózsavölgyi Szalon online műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Rózsavölgyi Szalon online műsora

Szombatonként 18 órától látható a Rózsavölgyi Szalon online műsora a Facebook-oldalán és YouTube csatornáján, amelynek címe az, amit a Facebook kérdez tőlünk az idővonalon: Mi jár a fejedben?

A két műsorvezető: Csiby Gergely és Józan László, akik a Rózsavölgyi Szalon több előadásában is szerepelnek. A műsor rendezője: Dicső Dániel.

A műsorban művészekkel beszélgetnek, kisebb produkciókat is összehoznak, mindig lesz egy ‘plusz vendég’ is, aki nem kötődik ezer szállal a színházukhoz, de a jelen helyzetben valahogy mégis igen. Az első adásban megszólal Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi Szalon alapítója, művészeti vezetője, aki pár napja az egyik legrangosabb fővárosi díjat kapta, a Pro Urbe Budapest kitüntetést. Pokorny Lia arról beszél, mit gondol a környezetvédelemről. Pájer Alma Virág színész a pandémia idejére netpincérnek állt, a műsorvezetők kíváncsiak voltak az okokra, hiszen Alma Csiby Gergely osztálytársa volt a Színművészetin. Ágoston Péterrel pedig esti kutyás sétát tettek a műsorvezetők; Péter a Rózsavölgyiben az El kell mondanom című darab főszereplője; a premiert a kényszerleállás későbbre tolta.

A műsor szerkesztője Karácsony Ágnes. Rendező: Dicső Dániel.

Mi jár a fejedben? A Rózsavölgyi Szalon online műsora – november 21.

 

A Mi jár a fejedben? című online szombati műsor második adását (november 28.) Karácsony Ágnes, a műsor szerkesztője ajánlja figyelmünkbe.

„Csiby Gergely és Józan László a két műsorvezető, akik művészeinkkel beszélgetnek, kisebb produkciókat is összehoznak, s minden adásban van egy ‘plusz vendég’ is, aki nem kötődik ezer szállal a színházunkhoz, de a jelen helyzetünkben mégis valahogy velünk van. Mindig igyekszünk egy-egy tematikára fölfűzni a műsort. A mai (november 28.) kicsit már kapcsolódik az adventhez, a készülődéshez, de azzal is foglalkozunk, hogyan változik meg a maszkos világban a kommunikáció. Utóbbi kapcsán Herner Dorka pszichológust kerestük föl, aki szerint maszkban sokkal kiélezettebbek vagyunk, s kevesebb a lehetőségünk a biztonságunk megtalálására, márpedig mindenki alapvetően biztonságot keres.

Molnár Piroskáról ­– aki a Rózsavölgyiben több előadásban is játszik (A két pápa, romance.com, Kései találkozás) – megtudhatjuk a műsorból, hogy mostanában olykor nordic walkingozik, másfelől tanácsokat is ad, hogyan lehet érthetően beszélni a maszk alatt. S mivel Grecsó Krisztián a stábunkon keresztül elküldte most megjelent gyerekvers-kötetét – Belefér egy pici szívbe – Molnár Piroskának, ő azonnal fel is olvas belőle.

Vecsei H. Miklós – aki a Rózsavölgyi Szalonban A két pápát rendezte – nem igazán nyilatkozik mostanában. A Mi jár a fejedben? műsorvezetőivel – barátaival – kivételt tett. Mesél arról, miért lett szabadúszó, beszél a focis sportbalesetéről, meg hogy mennyire rosszkedvű, ha nem csinál semmit, és szeret szaunázni. Azt is mondja: „Leszek én még vígszínházi tag, fogok én még ott játszani. Remélem, hogy így alakulhat az életem.”

Grecsó Krisztián pedig adventi történetet mond 16 hónapos kislányáról, Hannáról. Csodaszép történet arról, hogyan lehet az embernek a lelkét kiszabadítania ebből a rendkívüli nehéz időszakból.

Miként a műsor végén elhangzik, a Rózsavölgyi Szalon – a Líra Zrt. támogató felajánlásával – jótékonysági akciót hirdet a FB-oldalán. Három dedikált könyvet bocsátunk licitre: Kvittek vagyunk – Beszélgetés Molnár Piroskával; ő dedikálta; Grecsó Krisztián: Belefér egy pici szívbe; Vámos Miklós: Dunapest. A befolyó összeget a Gyermekkor Alapítványnak (Heim Pál–Madarász utcai Gyermekkórház) ajánlottuk föl.”

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS