Szobrászoknak hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szobrászoknak hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő

Térjáték címmel hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő Galéria divíziója szobrászművészek részére, elsősorban szobor, illetve művészeti installáció bemutatására. A szakmai zsűri értékelése után a legjobbnak ítélt pályázók a Művészetek és Irodalom Házában mutathatják be alkotásukat.

A Zsolnay Örökségkezelő számára fontos, hogy a nagy kiállítóterek (Pécsi Galéria, m21 Galéria) mellett minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítson a művészek számára, ezért indította el tavaly ősszel a Térjáték című sorozatát is. Ennek alapgondolata az, hogy a Művészetek és Irodalom Házában található Játékterem nagy belmagassággal rendelkező, 44 négyzetméteres tere inspiráló lehet a szobrászok számára helyspecifikus alkotások, nagyméretű installációk létrehozására, vagy szobrászművészeti alkotások bemutatására.

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó műtárgy bemutatásával és/vagy látványtervének benyújtásával lehet. A leadási határidő február 20.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a 6 legnívósabb alkotást. Ha a vírushelyzet engedi, a kiállítások megvalósítására a 2021. március 15. és december 31. közötti időszakban, 6 különböző időintervallumban kerül sor, melyeket az alkotókkal egyeztetve a Zsolnay Örökségkezelő határoz meg.

A pályázat eredményéről 2021. március 5-én minden jelentkezőt elektronikus formában értesítenek.

A pályázat benyújtásának részletei: https://www.pmh.hu/programok/palyazati-felhivas-szobraszok-reszere


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS