Pályázati lehetőség klasszikus zenei fesztiválok számára • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pályázati lehetőség klasszikus zenei fesztiválok számára

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati forrással nyújt segítséget a magas minőséget képviselő művészeti fesztiválok programjának megvalósításához. A pályázat országos ismertséggel rendelkező, folyamatosan (legalább 5 éve minden évben) megrendezett klasszikus zenei fesztiválok számára kíván támogatást nyújtani. A támogatott fesztiválokat a járvány második hulláma után lehet majd megvalósítani. A pályázat szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország, a rendelkezésre álló keretösszeg 200 millió forint.

A világjárvány miatt a kulturális élet fontos programjai maradnak el. A hazai kulturális élet szereplőinek okozott gazdasági nehézségeken igyekszik enyhíteni a kormányzati forrás. A  klasszikus zenei fesztiválok a hazai komolyzenei élet fontos részét képezik, ezért a pályázat célja olyan programok megtartása, fejlesztése, amely főként magyar közreműködők részvételét és foglalkoztatását garantálja 2021-ben. Több évforduló is kötődik ehhez az évhez,  a pályázat lehetőséget ad a társművészeti programok bevonására, innovatív ötletek megvalósítására is. A támogatás 5 millió forinttól 50 millió forintig igényelhető.

A pályázatok a vissza nem térítendő támogatásra 2021. február 22. éjfélig nyújthatók be! Részletek a www.filharmonia.hu weboldalon találhatók.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Pályázati lehetőség klasszikus zenei fesztiválok számára”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés