Fiesta Grafica - Latin-Amerikai grafikusok kiállítása Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Fiesta Grafica – Latin-Amerikai grafikusok kiállítása Pécsett

Kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének mintegy 180 műalkotása lesz megtekinthető a Pécsi Galériában 2021. szeptember 16-tól. A párizsi Latin-Amerika Házból érkező kiállítási anyag a Tangó-fesztivál alkalmából kerül bemutatásra – Magyarországon először!

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve – kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsűritagjaként – rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, Paraguay-i, perui és Uruguay-i kulturális tanácsadója.

A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.

Megnyitó: 2021. szeptember 16., 17.00. A tárlat november 14-ig tekinthető meg.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS