Káplár László Jó Ember Díj - 2008 • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Káplár László Jó Ember Díj – 2008

Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a jó barát, a jó ember nevének és emlékének fennmaradására jött létre a Káplár Alapítvány. Az alapítvány célja: irodalmi és kulturális értékek megőrzése, védelme, a nyelvi és irodalmi kultúra fejlesztése, ápolása, az összmagyarság kulturális érdekeinek védelme, a magyarországi kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, tehetséggondozás. A kulturális teljesítmények díjazására az alapítvány a névadó személye előtt tisztelegve létrehozta a Jó Ember Díjat – melyet évente egyszer ad ki a kuratórium döntése alapján. A Jó Ember Díjra március 31-ig lehet jelölni. A kuratórium olyan személyek jelölését várja, akik a szívükkel látva egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül, és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják a széleskörűen értelmezett kultúra területén. A Hetedhéthatár web-oldaláról – www.hetedhethatar.hu – elérhető a Káplár László Alapítvány honlapja. A Jó Ember díjra a jelölést levélben az alapítvány székhelyén (7761 Kozármisleny, Mikszáth Kálmán u. 24.), telefonon a 30/575-3997-es számon, e-mail-en a hethatar@hetedhethatar.hu címen lehet megtenni. (A díj Judit Hagner, Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása.)

A kuratórium elnöke Dankházi Lajos (Budapest), tagjai: Králik Ivánné (Siklós), L. Csépányi Katalin (Pécs), Tárkányi Béla (Debrecen) – az elmúlt évben elhalálozott kuratóriumi tag, Kurucz Gyula helyére Borsós István (Pécs) kerül 2008-ban.

A Jó Ember Díj eddigi kitüntetettjei:
Káplár László posztumusz
Dr. Rideg Lászlóné (Pécs, Szociális Háló Egyesület)
Varga Ilona (Budapest, Magyar Rádió)

Mivel az alapítvány és a díj névadója, Káplár László nagy természetbarátként családjával minden évben elment a Zengőre a bánáti bazsarózsa virágzásának idején, ezért a díjátadás is ehhez az időponthoz igazodik. Ez évben április 19-én, szombaton 11 órakor találkoznak a Zengő lábánál, Pécsváradon a várban a névadóra emlékező rokonok, barátok, tisztelők, valamint a díjazottak.

*

Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány
Székhely: Kozármisleny, Mikszáth K. u. 24. 7761
Adószám: 18326859-1-02.
Aki támogatni kívánja a Káplár Alapítványt, az az 50800104-11096568 számú bankszámlaszámra utalhatja át azt a pénzösszeget, amellyel hozzájárul az alapítványhoz, illetve csekk is kérhető, továbbá a közhasznú fokozatú alapítvány jogosult az SZJA 1%-ra is, azaz így is lehet támogatni.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS