Jó Ember Díj
2010

Kaposvári házaspáré lett 2010-ben a Káplár László Jó Ember Díj

Káplár Lászlóra, az MTI hét évvel ezelőtt, ötvenéves korában elhunyt Baranya megyei szerkesztőségvezetőjére emlékeztek április 17-én, szombaton barátai, kollégái, családtagjai a pécsváradi várban, ahol átadták a 2010. évi Káplár László Jó Ember Díjat is.

Az újságíró emlékét őrző alapítvány Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idején adja át évről évre a nevét viselő elismerést. Az emberi kezet ábrázoló díjat Judit Hagner, Németországban élő szobrászművész alkotta.

Ez évben – tizenkilenc jelölt közül – a kaposvári Gulyás házaspárnak, Gulyás Jánosné Ilonának és Gulyás Jánosnak ítélték az elismerést.

Gulyás Jánosné Ilona saját módszert fejlesztett ki arra, hogy az ének-zenei nevelés miként segítheti elő a sérült személyiség fejlődését, és e zeneterápiával halmozottan sérült gyermekeknél ért el figyelemre méltó eredményeket.
Gulyás János több évtizede áll a kultúra szolgálatában – egykor művelődési központ igazgatójaként, jelenleg hajléktalanok és rászorulók önzetlen segítőjeként. A kultúra terjesztésére szentelte-szenteli egész életét, akármilyen közegben is volt és van.
Emberségük példával szolgálhat mindenki előtt.

A megemlékezés résztvevői a pécsváradi vár lovagterméből a Zengőre mentek, s a bimbózó bánáti bazsarózsák társaságában emlékeztek meg a névadóról.


Sajtóhír az eseményről
Az oklevél (PDF file)


Előző oldal - Vissza a kezdőlapra

Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány
Székhely: Kozármisleny, Mikszáth K. u. 24. 7761
Adószám: 18326859-1-02  -  Bankszámlaszám: 50800104-11096568
Baranya Megyei Bíróság nyilvántartási száma: 1532
A Baranya Megyei Bíróság Pk.60.159/2005/6. számú határozatával a közhasznú fokozatot bejegyezte
Alapító: L. Csépányi Katalin
A honlapot szerkesztette: Komlós Attila
www.hetedhethatar.hu