Tájékoztató


Káplár László, az ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a jó barát, a jó ember nevének és emlékének fennmaradására jött létre a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány (röviden KEKA). A bírósági végzés 2005. novemberben megszületett, ez december 1-jével jogerőre emelkedett, így a közhasznú alapítvány megkezdhette működését. Az alapítvány célja: irodalmi és kulturális értékek megőrzése, védelme, a nyelvi és irodalmi kultúra fejlesztése, ápolása, az összmagyarság kulturális érdekeinek védelme, a magyarországi kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, tehetséggondozás, a család támogatása.

A kulturális teljesítmények díjazására az alapítvány a névadó személye előtt tisztelegve létrehozta a Jó Ember Díjat, melyet évente egyszer ad ki a kuratórium döntése alapján. A díjátadás időpontja minden évben április végén történik meg, a Zengőn nyíló bánáti bazsarózsa virágzásának idején. Káplár László és családja életében fontos szerepet játszott a természet, annak óvó szeretete. A virágba borult Zengőt mély tisztelettel keresték fel mindig. Ezért ehhez a természeti eseményhez kötődik a Jó Ember Díj átadásának ideje. A díj Judit Hagner, Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása.

A kuratórium elnöke Bandi András (Pécs),
tagjai: Králik Ivánné (Pécs), Borsós István (Pécs), L. Csépányi Katalin (Pécs), Tárkányi Béla (Debrecen).

Amennyiben egyetért az alapítványi célokkal és támogatni kívánja működését, kérjük, az

50800104-11096568

számú bankszámlaszámra utalja át azt a pénzösszeget, amellyel hozzájárul az alapítványhoz. A támogatási igazolást az összeg beérkezése után postafordultával megküldjük. (Közhasznú alapítványról van szó, így az adományozott összeg cég esetén a társaság adózás előtti eredményét csökkenti, vállalkozó és magánszemély esetében is van adókedvezmény – erről a támogatási igazolás ad tájékoztatást.)


A Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány kuratóriuma


Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány
Székhely: Kozármisleny, Mikszáth K. u. 24. 7761
Adószám: 18326859-1-02  -  Bankszámlaszám: 50800104-11096568
Baranya Megyei Bíróság nyilvántartási száma: 1532
A Baranya Megyei Bíróság Pk.60.159/2005/6. számú határozatával a közhasznú fokozatot bejegyezte
Alapító: L. Csépányi Katalin
A honlapot szerkesztette: Komlós Attila
www.hetedhethatar.hu