Czeglédi Margit, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Czeglédi Margit

Czeglédi Margit írásai: 7
Czeglédi Margit

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 7.

Békés megyéből, Gyuláról mentünk, kardiológus és reumatológus szakorvos javaslatára, magas vérnyomás, keringési zavar, kezdődő csontritkulás problémával Mátraderecskére, ahol gyógyulásunkat remélve a Mofetta szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni. / 13. nap / A reggelit házi tejből készült aludttejjel fejeztük be. Miután bepakoltuk a szükséges dolgokat kis hátizsákunkba, elindultunk a már jól bevált útvonalunkon. A nap kellemes melegen sütött, szép időnk ígérkezett.

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 6.

Békés megyéből, Gyuláról mentünk, kardiológus és reumatológus szakorvos javaslatára, magas vérnyomás, keringési zavar, kezdődő csontritkulás problémával Mátraderecskére, ahol gyógyulásunkat remélve a Mofetta szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni. // 11. nap // Szép időre ébredtünk, süt a nap! Elég is volt már az esős időből. Reggelikészítés, reggelizés komótosan, aminek később meglett a következménye.

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 5.

Békés megyéből, Gyuláról mentünk, kardiológus és reumatológus szakorvos javaslatára, magas vérnyomás, keringési zavar, kezdődő csontritkulás problémával Mátraderecskére, ahol gyógyulásunkat remélve a Mofetta szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni. // 9. nap // Madarak csicsergése ébresztett, és a nap sugara beragyogta a szobámat. Jó kedvem lett, ami a nap folyamán csak fokozódott.

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 4.

Békés megyéből, Gyuláról mentünk, kardiológus és reumatológus szakorvos javaslatára, magas vérnyomás, keringési zavar, kezdődő csontritkulás problémával Mátraderecskére, ahol gyógyulásunkat remélve a Mofetta szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni. / 7. nap /
Már megint eltelt egy nap. Éppen egy hete kerekedtünk útnak, nagy várakozással és bizakodással. Harmadik társunk majd legközelebb jön, mert ő hirtelen rosszul lett indulás előtt két nappal, és most a Kardiológián gyógyítják. Jobbulást neki!

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 3.

Este, háromnegyed tíz. Miután megvolt az esti gyógyszerosztás, fürdés, írok egy pár sort. Nem leszek túl hosszú. Ma is esett, de délben azért tudtam fotózni az esőszünetben. Doppler vizsgálaton voltunk, az intézet igazgató-főorvosa javaslatára, hogy megtudjuk, milyen állapotban vannak az ereink, nincs-e érszűkület a lábunkban.

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 2.

3. nap – Forgolódás, derékfájás, kicsit több alvás (egyedül a szobában!). 7 órakor A. hozza a másfél liter friss házi tehéntejet, amit megszoktunk, otthon sem iszunk boltit. (A tejhordást is kedves háziasszonyunk segítségével tudtuk megvalósítani.) Most már teljes komfortérzésünk van. A tejből teszünk el egy-egy bögrével altatni, a többit felforralva fogjuk elfogyasztani. Bőségesen bereggelizünk, aztán kis hátizsák fel, és indulás a mofiba (mindenki így becézi a mofettát!)

Mofetta a Mátrában / Két hét Mátraderecskén – 1.

Békés megyéből, Gyuláról mentünk, kardiológus és reumatológus szakorvos javaslatára, magas vérnyomás, keringési zavar, kezdődő csontritkulás problémával Mátraderecskére, ahol gyógyulásunkat remélve a Mofetta szolgáltatásait szeretnénk igénybe venni.
„Rövidke” 6 órás buszozás után (többszöri átszállással) délután, végre megérkeztünk „igen frissen” Mátraderecskére.Archívum

Hirdetés