Oberten János, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Oberten János

Oberten János írásai: 3
Oberten János

Rükverc

Olykor egy előadásért érdemes ellátogatni egy színházi fesztiválra. Idén a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján a Kassai Thália Színház előadása volt ilyen. Kerékgyártó István 2012-ben írt Rükverc regényét, amely 2014-ben németül is megjelent Rückwarts címmel, 2014-ben a kassai színház műsorra tűzte Czajlik József rendezésében, miután az író az eredetileg a Magyarországon „játszódó” cselekményt Kassa történelméhez igazította, a tragikomédiát Márai Sándor címét parodizálva alcímként: Egy (lecsúszott) polgár vallomásai-nak nevezte.

Fukushima, mon amour

Bizonyára meglepődsz, hogy egyetlen délutáni beszélgetésünk után Japánból írok neked. Úgy kezdődött, hogy Párizsból érkeztem, ahol is a két-három méterre egymás mellett alkotó művészektől vásárolják a festményeket. Budapesten reméltem, hogy sikerül eladnom a képeimből. Csakhogy senki sem értette, hogy a Vörösmarty-teret keresem, kevesen beszélnek Magyarországon franciául.

Szerelemmel a halálfélelem ellen

Jelentős irodalmi-kulturális esemény színhelye volt a pécsi Irgalmasok utcájában található Libri Könyvesbolt. A PTE ETK Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézetének író-olvasó találkozóját abból az alkalomból tartották, hogy a Libri Könyvkiadó megjelentette magyarul Xue Yanping kínai írónő 21 gramm szerelem című regényét, Nagy Mariann fordításában.Archívum

Hirdetés