A kosárlabda fővárosában tanácskoztak a sportújságírók • Hetedhéthatár

Sport

A kosárlabda fővárosában tanácskoztak a sportújságírók

Június 2-4-én Szombathelyen rendezték meg a dunántúli sportújságírók idei tájértekezletét. Az 1974 óta hagyományos rendezvény negyedszer volt a vasi megyeszékhelyen. A sportújságíró-kávéházlánc tagja, a Park Hotel Pelikán adott helyet a beszélgetéseknek. Bodor Ferenc, az MSUSZ alelnöke kitűnő programot és kiváló ellátást biztosított a mintegy húsz résztvevőnek. Találkozhattunk a férfi kosárlabda döntő két vasi csapatának (Falco, Körmend) vezetőségével. Először a Falco vezetője, Grécer György és a Kálmán László csapatkapitány válaszolt türelmesen, majd a másik csapat, a Körmend vezető edzője, Krivacsevics Dragoljub következett, akinek lánya Pécsett kosarazik, és kedves emlékek fűzik a Pécs melletti Kozármislenyhez (itt készül a Hetedhéthatár – a szerk.). A sportújságírók a második nap megnézték a Savaria Arénában a finálé harmadik, feszültségekkel teli mérkőzését. Falco-Szova KC Szombathely–Polaroid Lami-Véd Körmend 109:79.

Két vélemény, az első, a győztes csapattól, a Falcótól. Szrecsko Szekulovics: Fontos mérkőzés volt, s ezért kicsit görcsösen kezdtünk. A második negyedtől elkaptuk a ritmust, és remek játékkal nyertünk.

A vesztes Körmendtől Krivacsevics Dragoljub nyilatkozott: Megérdemelt a Falco-győzelem. Rosszul játszottunk, a támadásunk és a védekezésünk sem működött.

Csütörtökön is a Falco volt a győztes, erről már a médiából értesülhettünk Így megszerezte a szombathelyi férfi kosárlabdacsapat történetének első bajnoki címét.

A falusi kiscsapatok sanyarú, ugyanakkor identitással teli hétköznapjait is megismerhettük: a volt vasfüggöny közvetlen határán lévő Szentpéterfán. Igazi vasias hangulatban érezhettük magunkat Tóth Gábor, a Vas Népe sportújságírójának tanyáján jó ízű pörkölt és sült hús vacsorázása közben, amelyhez néhány liter különböző fajta pálinka is segített. Tímár Ferenc a Szentpéterfa SE elnöke elmondta, hogy ritka az olyan ember, aki nem támogatja a sportot és a kultúrát. Dr. Tóth János érdekfeszítő előadást tartott Szentpéterfa múltjáról.

A tájértekezlet során betekinthettünk az NB II. nyugati csoportjában bajnoki címet nyerő Haladás labdarúgóinak múltjába és tervezett jövőjébe is. Megismerhettük a megyei és városi vezetés önkormányzati sporttámogatási rendjét, elképzeléseit. Beleértve a MÁV-tól megvásárolt Rohonci úti létesítmény felújítását, s egy új stadion felépítésének távlatait. Az ötkarikás programban korábbi vasi olimpiai érmesek, szereplők emlékezéseit és a Pekingbe utazók terveit is meghallgathattuk. A szakmai napok méltó befejezéseként a lakosság lélekszámát tekintve országosan is legolvasottabbnak (80 százalékos lefedettség) számító Vas Népe főszerkesztője és sportrovata tartott értékes tájékoztatást.

Gratulálhattunk házigazdánk, Bodor Ferenc legújabb sportkönyvéhez, amely Vasi (s)portrék címmel jelent és a megye legkiválóbb sportembereiről ad tájékoztatást. E sorok írója azon merengett, hogy Baranyában miért nincs ilyen, és esetleg ha van, miért is nem tud róla.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS