Horvát szellemi-kulturális örökség az UNESCO listáján • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Horvát szellemi-kulturális örökség az UNESCO listáján

Kiállítás a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen

Április 13-án, pénteken 16 órakor nyílik a „Horvát szellemi-kulturális örökség az UNESCO listáján” című kiállítás a Mohácsi Történelmi Emlékhely fogadóépületében. A kiállítás bemutatja többek között a tradicionális csipkekészítést, a dubrovniki Szent Balázs Fesztivál eseményeit, az észak-horvátországi mézeskalács-készítést és a sinj-i lovagi torna, az Alka-játékok történetét.

A megnyitón köszöntőt mond Szekó József, Mohács Város polgármestere, parlamenti képviselő; Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója; Ljiljana Pancirov, a Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzul asszonya. A kiállítást bemutatja: dr.sc. Ines Biškupić Bašić, a kiállítás alkotója, a Zágrábi Néprajzi Múzeum főmunkatársa. A kiállítást megnyitja: mr.sc. Vesna Jurić Bulatović, a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettes asszonya.
A megnyitón közreműködik a Mohácsi Sokacok Olvasókörének Gyermektánc-együttese és a mohácsi Šokadija Tamburazenekar.

A kiállítás rendezői: a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériuma, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátusa. A kiállítás fővédnöke: az UNESCO.

A kiállítás megtekinthető 2012. április 26-ig minden nap 9-18 óráig.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

2 hozzászólás van ehhez: “Horvát szellemi-kulturális örökség az UNESCO listáján”


 1. Tisztelt Kiállítás Szervezők !

  A pécsváradi Diszítőművészeti Szakkör tagjaival szerettük volna 2012. április 28-án szombaton megtekinteni a kiállítást.

  Kérem, ha erre még van mód, szíveskedjenek értesíteni.

  Köszönettel: Ömböli Béláné

  Hozzászóló: Ömböli Béláné | 2012. április 16., 18:47
  • Tisztelt Ömböli Béláné!
   A kiállítás házigazdájától, a Mohácsi Történelmi Emlékhely üzemeltetőjétől megtudtam, hogy a kiállítás a meghirdetés szerint csak április 26-ig tekinthető meg. 27-én megkezdődik a kiállítás bontása. Javaslom a tervezett kirándulást előrébb hozni, pl. e hét szombatjára.
   Üdvözlettel: Komlós Attila

   Hozzászóló: Hetedhéthatár | 2012. április 19., 08:16

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés