Az élet rejtélyének feltárása • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Az élet rejtélyének feltárása

Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta könyve nem egyszerű könyv. Többször elolvastam egyes részeit, de nem merném azt mondani, hogy mindent megértettem. Az általam nagyra becsült ezoterikus könyveket író Müller Péter így ír a könyvről az Előszóban:

Az első, ami igen ritka és energiával ragadó benne, hogy egyszerűen beszél
Nem magyaráz
Nem okoskodik
Nem fejteget
Nem agitál és térít
Csak tanít.

Így aztán még azt is el tudja mondani, ami csak keveseknek sikerült, el  tudja mondani például: mi az, hogy Isten Brahman.

Bárki megértheti. Egy csillagász vagy atomfizikus éppúgy, mint egy istenkereső háziasszony.

Ilyen egyszerűen csak az tud az igazságról beszélni, aki éli, ez a legnehezebb.

Szarvas István és Gauri Shankar Gupta

Olyan példákat használ, amelyeket a hétköznapi ember is megért. Észrevétlenül húzza le a leplet az Élet Misztériumáról. A világ legmélyebb tudáskincsét mondja el egyszerűen, érthetően”

A bevezetőben Gupta a következőket írja: A könyv két részre oszlik. Az első rész a nagy léptékű dolgokkal foglalkozik. A második részben az emberi lény felépítését vesszük górcső alá.

Az egyes fejezetek:

A világegyetem eredete, Az üres tér ereje, Az egyetemes rend, Az egyetemes energia, A fejlődés eszméje, Az egészség és orvostudomány, Ki vagyok én? Az elme és értelem, A Dharma fogalma, A karma törvénye, A mája tudomány, A boldogsághoz vezető ösvény, Áttekintés.

A könyvben foglaltak jobb megértéséhez szükséges a végén található indiai szavak magyar magyarázatának áttekintése.

A könyv nagy értéke a széles tudásanyag, viszont hiányoznak a nagy felbontású képek, amelyek kimaradtak az európai kiadásból.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS