L. Csépányi Katalin | Judit Hagner kiállítása az arnsburgi kolostorban

Kultúra, művészet

Judit Hagner kiállítása az arnsburgi kolostorban

Judit Hagner a 2010-es pécsi kiállításának megnyitóján

Judit Hagner Németországban élő szobrászművész – barátunk és szerzőtársunk, egyben a Káplár László Jó Ember Díj szobrának alkotója – szobrai láthatók szeptember 8-ig az arnsburgi kolostorban (Németország). A „Régi és új harmóniában” című kiállításon Judit Hagner szobrai és Ulla Westerweller képei tekinthetők meg.

Judit Hagner szobrait és kisplasztikáit 2002-ben a Pécsi Műhelygalériában, 2010-ben pedig a pécsi Pannon Magyar Házban mutatta be. A szobrászművész alkotásai Párizsban (1993, 1994, 2008), Bécsben (2004), Szentpétervárott (1999) és lakhelyén, Wetzlarban több alkalommal, valamint Magyarországon és Németország több városában voltak kiállítva. Köztéri szobrai Németország több városában megtalálhatók.

Jobbról a második Judit Hagner, a Max Berek szobor alkotója

Judit Hagner készítette  Max Berek szobrát is, amelyet ez év augusztus 6-án a Leica Camera AG-nek adományozott Knut Kühn-Leitz. A mellszobor jövőre kerül végső helyére, a wetzlari Leitz parkba. „A művésznő mindig életet lehet a szobraiba – így a Berek-szobor esetében is.” – írja a helyi újság. A mellékelt fotón jobbról Knut Kühn-Leitz, mellette áll Judit Hagner, a Berek szobor alkotója -, a szobor mögött Ulrike Röser, Max Berek leszármazottja, valamint a megajándékozottak, a Leica Camera AG vezetői, Andreas Kaufmann, Karin Reh-Kaufmann és Alfred Schopf láthatók.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Egy hozzászólás van ehhez: “Judit Hagner kiállítása az arnsburgi kolostorban”


  1. Tisztelt Cím!
    Érdeklődni szeretnénk mikor lesz újra kiállítása Bánki Juditnak Magyarországon.
    Köszönöm
    Helgertné Biró Enikő

    Hozzászóló: Helgertné Biró Enikő | 2020. augusztus 21., 06:33

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés