Zengővárkony: Kulturális Örökség Napja a Míves Tojás Gyűjtemény szervezésében • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Zengővárkony: Kulturális Örökség Napja a Míves Tojás Gyűjtemény szervezésében

Az idei Kulturális Örökség Napjai kiemelt témája:a „Vizek Házai”. A kiemelt téma építészeti értékeink szűk szeletét érinti, így a központi elvárás szerint minden más értékes, érdekes helyszín bemutatása indokolt.

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Míves Tojás Múzeum rendezvényei 2013. szeptember 22-én (vasárnap) a következők lesznek:

A község műemlék temploma, valamint más építészeti és kulturális nevezetességek bemutatása a Míves Tojás Gyűjtemény általt szervezett séta keretében, délután 13 órától. Találkozás a múzeum előtt. A sétát Kutas Éva vezeti.

A tojásdíszítők hagyományos találkozója keretében nyilvános szakmai továbbképzés és tanácskozás lesz a zengővárkonyi kultúrházban 14:00 órától.

A mottó: „…művészet csak ott kezdődik, ahol együvé tartozó embereket együtt lehet találni!” (Fülep Lajos)

A résztvevőket dr. Nienhaus Rózsa múzeumalapító üdvözli, majd Képírási örökségünk címmel Pap Gábor művészettörténész (Budapest) tart előadást és válaszol a hallgatók kérdéseire. Az előadás során érinti egyes tojáshímek, mintaelemek ősi eredetét is.

Míves Tojás Gyűjtemény Múzeumi Intézmény
Zengővárkony, Kossuth Lajos u. 6.
Telefon: +36 – 72/466-605
e-mail: tojas@museum.hu
www.tojasmuzeum.ini.hu

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Zengővárkony: Kulturális Örökség Napja a Míves Tojás Gyűjtemény szervezésében”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés