Újra Pécsett lép fel a Voca People • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Újra Pécsett lép fel a Voca People

A zenés színpad világszenzációja, a Voca People részben megújult műsorral ismét Pécsett! A Voca People már több teltházas produkcióval kápráztatta el a pécsi közönséget 2012-ben. Részben megújult programmal és sok meglepetéssel a világhírű társulat november 4-én ismét a Kodály Központ vendége lesz.

Voca_PeopleA Voca People élő színpadi énekes produkció, amely az emberi hang döbbenetes erejét ötvözi a ritmusbeszéd, más néven beatbox modern művészetével. A zenekar pusztán az énekhang eszközeivel életre kelti a legkülönbözőbb hangszerek, akár gitár, dob vagy trombita hangját. Az előadás olyan élményt nyújt, amely a zenei virtuozitást a nyolc színpadi előadóművész sziporkázó humorával teszi teljessé.

A Voca People tagjai kedves és barátságos űrlények, akiknek a csillaghajója kényszerleszállást kénytelen végrehajtani a Föld szokatlan környezetében, mert hajójuk különleges energiaforrása – a zenei harmónia – tartalékai teljességgel kiürültek. A kedves lények lassacskán megtanulják a bolygó szokásait és zenéjét, és a földi közönség segítségével újra feltöltik a zene hajtóerejével járművüket.

Az énekegyüttes tagjai örökzöld slágereket merőben új és rendkívül szellemes hangszerelésben szólaltatnak meg a színpadon. A fantasztikusan pörgős előadás során több mint hetven dallam szólal meg a barokktól egészen napjaink legnagyobb slágereivel bezárólag.

A Voca People együttest nyolc tehetséges zenész-idegen alkotja: három nőnemű idegen a női hangfekvést (alt, mezzo, szoprán) képviseli, míg a legénység három hímnemű tagja a férfiasabb basszus, bariton illetve tenor szólamokat. Két további hímnemű egyed beatboxol és minden más habókos, nem emberi hanginger okozásáért is ők felelősek.

Az előadás óriási sikert ért el rövid időn belül az utóbbi években: Rövid egy éven belül nem kevesebb, mint 25 millió látogató fedezte fel őket a YouTube videómegosztón, és Nyugat-Európa és Dél-Amerika szerte sikeres zenei tankolás követte a földönkívüli zenés legénység landolását.

A pécsi előadás oldala


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS