A Miskolci Egyetem és a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál együttműködése • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A Miskolci Egyetem és a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál együttműködése

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézete és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál évek óta működik együtt.

A Miskolci Egyetem vezetői és a filmfesztivált szervező Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezt a már eddig is gyümölcsöző együttműködést kívánták magasabb szintre emelni akkor, amikor 2015. január 20-án 10.00 órakor az egyetem Szenátusi tanácstermében együttműködési megállapodást írtak alá. A most aláírt megállapodás az eddigiek során kialakult munkakapcsolatok mentén biztosítja a két intézmény közös tevékenysé­gének hatékonyságát. Az együttműködés 4 fő területre terjed ki:

Dr. Ilésné Dr. Kovács Mária, Biró Tibor, Dr. Horváth Zita, Dr. Kotics József

Dr. Ilésné Dr. Kovács Mária, Biró Tibor, Dr. Horváth Zita, Dr. Kotics József

1. A felek együttműködnek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál doku­mentumfilmes versenyprogramjának összeállításában.

2. A Cine-Mis Nonprofit Kft. az egyetem kulturális antropológia szakos hallgatói közül 10 fő részére lehetőséget biztosít a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szerve­zésében és lebonyolításában való részvételre, amit az egyetem szakmai gyakorlatként ismer el.

3. A felek együttműködnek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Roma-Kép programjának összeállításában és szervezésében.

4. A Cine-Mis Nonprofit Kft. évente egy alkalommal pályázatot hirdet az ME BTK Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet hallgatói részére egyszeri 150.000,- forintos filmes támo­gatási összeg elnyerésére. A támogatásra kizárólag aktív hallgatói jogviszonnyal rendel­kező kulturális antropológia szakos hallgatók pályázhatnak. A pályázók szakmai zsűri előtt prezentálják filmterveiket. A zsűri a legjobb filmterv rendezőjét részesíti támoga­tásban, ennek fejében a pályázat nyertese vállalja, hogy a bemutatott filmterv alapján a következő év augusztus 1-ig elkészíti a filmjét. Az elkészült alkotás premierjére a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, versenyen kívüli szekcióban kerül sor.

Az együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Dr. Horváth Zita rektorhelyettes, Dr. Illésné Dr. Kovács Mária dékán és Dr. Kotics József intézetigazgató, a Cine-Mis Nonprofit Kft. részéről a cég ügyvezető igazgatója, Bíró Tibor írta alá.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS